NASA UFO varlığını kabul etti: Görüntüleri yayınladı

NASA UFO varlığını kabul etti: Görüntüleri yayınladı
"UFO var mı, yok mu?" tartışmalarında flaş bir gelişme yaşandı ve NASA bugün görüntülerini yayınlayarak UFO varlığını kabul etti.

Selahattin Demirel / Günboyu

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yıllardan beri var olup olmadıkları yoğun tartışma konusu olan UFO'larla ilgili tarihi bir açıklama yapacağını duyurdu. Açıklamanın öncesinde geçen yıl kurulan NASA paneli, halka açık toplantısını yaptı.

NASA'nın 'tanımlanamayan hava olayları' olarak listelediği ve UFO olarak isimlendirilen iddiaları değerlendirmek için geçen yıl kurulan NASA paneli, önümüzdeki haftalarda yayınlanması beklenen bir rapor öncesinde ilk olarak halka açık toplantısını gerçekleştirdi.

NASA'DAN TARİHİ AÇIKLAMA: "UFO'LAR GERÇEKTEN VAR"

ABD televizyonu CNN International söz konusu toplantıyı "NASA, bugün UFO'lar üzerine tarihi bir açıklama yapacak." ifadeleriyle duyurdu.

Washington'daki NASA merkezinde düzenlenen ilk halka açık toplantıda tanımlanamayan cisimlerle ilgili bulgular paylaşıldı.

Uzun zamandır uçan daireler ve uzaylılar kavramlarıyla bir arada anılan UFO terimi, hükümet tarafından "UAP"(tanımlanamayan anormal fenomen) olarak değiştirilmişti.

NASA, geçen haziran ayında panelin oluşumunu duyururken, "UAP'lerin dünya dışı kökenli olduğuna dair hiçbir kanıt yok" demişti.

Etkinlik sonrası yapılan açıklamada NASA'nın UFO'ların varlığını kabul ettiği bildirildi.

"DAHA KALİTELİ VERİLERE İHTİYACIMIZ VAR"

UAP'leri inceleyen NASA ekibinin başkanı David Spergel açılış konuşmasında, "Öğrendiğimizi hissettiğim şeyi bir satırda özetlemem gerekirse, yüksek kaliteli verilere ihtiyacımız var" dedi.

Spergel, NASA'nın herhangi bir uzaylı veya dünya dışı yaşamla karşılaşıp karşılaşmadığına dair gelen soruya, "Artık dışarıda pek çok gezegen olduğunu biliyoruz, bu nedenle yaşam için pek çok potansiyel ortam var. Henüz Dünya'nın ötesinde yaşam bulamadık ama bakıyoruz" dedi.

"UZAYLILAR KEŞFEDİLİRSE NE OLACAK?"

Uzaylıların keşfedilmesi halinde ne yapılacağıyla ilgili soruya NASA'dan David Grinspoon, bunun kendi görevlerinde olmadığını, ancak uzaylıları keşfederlerse "bulduklarını paylaşacaklarını" yanıtını verdi.

NASA ekibi, UAP'ler hakkındaki raporun temmuz ayında yayınlanacağını duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar