Naci Görür’den korkutan İstanbul uyarısı 2 merkezi işaret etti

Naci Görür’den korkutan İstanbul uyarısı 2 merkezi işaret etti
Prof. Dr. Naci Görür beklenen İstanbul depreminin olası büyüklüğünü açıklayarak 2 merkezi işaret etti.

Prof. Dr. Naci Görür uzun süredir deprem uzmanlarının tek tek uyarılar yaptığı olası İstanbul depremine ilişkin yeni bir uyarı yaptı.

TV100’de yer alan habere göre kritik faya dikkat çeken Görür, aynı anda kırılma olursa meydana gelebilecek depremin büyüklüğünü açıkladı.

Jeo Albant on X: "Kumburgaz Fayı nerede? Marmara'nın tamamı kırılır mı? İlk önce Marmara Denizi faylarını net bir şekilde görelim. KAF'ın uzantısı ayrı ayrı parçaları/segmentleri haritada renklendirip gösterdim.Kumburgaz fayı açık mavi renkte

Türkiye'de deprem mekanizmasının 13,6 milyon yıl önce başladığına vurgu yapan Görür “Biz her depremde on binlerce insanımızı bir gecede kaybedersek bizim geleceğimiz yok demektir. Depremleri durduramayız ancak yapabileceğimiz iş depreme dirençli yerleşim yerleri hazırlamak” dedi.

Marmara'da hangi fay kırılacak? - Güncel Haberler Milliyet

"YÜZDE 47 DEPREM BEKLİYORUZ"

Olası büyük İstanbul depreminin zamanına ilişkin net bir değerlendirme yapmayan Görür, riske karşı şöyle uyardı:

Zamanın yaklaştığını hissediyoruz. Son revize edilmiş tarihiyle günümüzde Marmara Denizi'nde olma olasılığı 1999 yılından sonra 30 senede yüzde 47. Biz şu anda yüzde 47 deprem bekliyoruz.

"İKİSİ KIRILIRSA 7'DEN BÜYÜK DEPREM ÜRETEBİLİR"

Adalar ve Kumburgaz fayının birlikte kırılması durumunun büyük risk taşıdığını vurgulayan Görür 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebileceklerinin sinyalini verdi.

Görür “ İstanbul’da 1766 yılında bu fayların ikisi de kırılmış. Ancak ayrı ayrı kırılırlarsa İstanbul belli zamanlarda 2 tane 7’ye yakın depremlerle karşı karşıya kalır” diyerek bir kez daha uyardı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar