Kayseri'de iş insanı kardeşleri 41 milyon TL dolandıran avukata tokat gibi ceza

Kayseri'de iş insanı kardeşleri 41 milyon TL dolandıran avukata tokat gibi ceza
Kayseri'de iş dünyasının tanınmış isimleri Mustafa ve İbrahim U. kardeşler avukatları tarafından 41 milyon TL dolandırıldı. Yargılanan avukat için mahkeme son kararını verdi.

Tanınan iş insanları Mustafa ve İbrahim U. kardeşler, avukatları tarafından 41 milyon TL dolandırıldıkları iddiasıyla gündeme geldi.

Avukat Orhan Kaftanoğlu'nun kardeşleri Gaziantep Mahkemeleri Veznesi tarafından düzenlenmiş gibi gösterilen sahte belgelerle korkutarak büyük bir miktarda para talep ettiği iddia edildi.

Çocuk Mahkemesi ve Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi

2013-2020 yılları arasında toplamda 41 milyon 840 bin 98 TL'lik bir vurgun yapıldığı öne sürüldü.

15 YIL 2 AY HAPİS CEZASI

Kardeşlerin suç duyurusu üzerine 'Dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından hakkında dava açılan Kaftanoğlu, 20 Eylül 2021'de Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Mahkeme, Kaftanoğlu'nu toplamda 15 yıl 2 ay 15 gün hapis ve 330 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Bu karar, avukatların itirazı üzerine Yargıtay'a taşındı.

is-insani-kardesleri-41-milyon-tl-doland-34635.jpg

MESLEKTEN MEN EDİLDİ

Yargıtay Kaftanoğlu hakkında aynı suçtan başka bir dosya daha olduğunu ve aralarında hukuki bir bağlantı olabileceğini belirterek kararı bozdu ve dosyaların birleştirilerek yeniden mahkemeye gönderilmesini istedi. Birleştirilen dosyalar üzerinden yeniden yapılan yargılamada, Kaftanoğlu aynı hapis cezasına çarptırıldı ve ek olarak meslekten men cezası aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar