Naci Görür’den İzmir depremi sonrası hayati uyarı: Çok az kentte var, bunlar deprem yaratacak

Naci Görür’den İzmir depremi sonrası hayati uyarı: Çok az kentte var, bunlar deprem yaratacak
Kahramanmaraş depremi öncesinde depremin yaşanacağı bölgeleri ve büyüklüğünü açıklayan Prof. Dr. Naci Görür, İzmir depremi sonrası uyardı.

GÜNBOYU /ESMA KARAYEL 

11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından İstanbul ve İzmir’i uyaran Görür, hayati bir uyarı daha yaptı. Dün gerçekleşen İzmir depreminin ardından “Arkadaşlar, İzmir’deki deprem küçük, endişe etmeyin. Muhtemelen İzmir fayı ile ilişkili, sevgiyle” açıklamasını yapan Görür, İzmir için şu uyarıyı yaptı:

İzmir''de canlı faylar var. Çevredeki deprem olmuş faylardan tetiklenebilir. İzmir gerçek anlamında bir deprem kenti. Çok az kentimizde bu kadar yoğun aktif fay sistemi var. Bunlar bugün olmazsa yarın deprem yaratacaktır. Yapı stokunu depreme dirençli yapmak lazım. Bunu yapmadan önce İzmir Büyükşehir Belediyesi şu anda bana göre çok doğru akıllı bir iş yaptı. Mikro belgeleme çalışması yapıyor. ODTÜ''lü ekiple bu çalışmaları yürütüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi''nde Hasan Sözbilir gibi çok değerli yer bilimci arkadaşlar var. Bu İzmir''in şansıdır. Mikro belgeleme çalışması sonrasında İzmir depreme dirençli hale getirilmelidir. 1999 sonrasında yeni yönetmeliklere göre doğru yapılmışsa o binalardan hiç korkmayın. Yönetmeliklere göre yapılmış binalar çatlasın, patlasın ama içinden sağ çıkmanızı sağlar. İzmir''deki belediye ve üniversiteleri zorlayın, evlerinizi muayene ettirin.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar