Naci Görür'den Ahmet Ercan'ın gözaltına alınmasına tepki! "Ülkemize yakışmıyor"

Naci Görür'den Ahmet Ercan'ın gözaltına alınmasına tepki! "Ülkemize yakışmıyor"
Deprem sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar nedeniyle Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın gözaltına alınmasına, meslektaşı Prof. Dr. Naci Görür'den tepki geldi. Görür, "Bir bilim adamının bu muameleye maruz kalması üzücüdür ve ülkemize yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin ardından sosyal medya hesabından, "Türk Silahlı Kuvvetleri''nin afet bölgesine inmemesi yüzünden tecavüz hadiselerinin yaşandığı söyleniyor" paylaşımı yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan hakkında Malatya Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlaması ile soruşturma başlatılmıştı. 

Ercan''ın gözaltına alınmasının ardından birçok isimden tepki gelirken, deprem konusunda Türkiye''nin en yetkin isimlerinden biri olan Prof. Dr. Naci Görür de meslektaşına sahip çıkarak, yapılan muamelenin Türkiye''ye yakışmadığını söyledi.

ÜLKEMİZE YAKIŞMIYOR


Görür yaşanan gelişmenin ardından sosyal medya hesabından şu notu paylaştı: "Meslektaşım Prof.Dr. Ahmet Ercan’ın gözaltına alındığını üzülerek öğrendim. Deprem konusunda halkını aydınlatmaya çalışan bir bilimadamının böyle bir muameleye maruz kalması üzücüdür ve ülkemize yakışmıyor"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar