Naci Görür üstüne basa basa uyardı! 7'den büyük depremle karşı karşıya

Naci Görür üstüne basa basa uyardı! 7'den büyük depremle karşı karşıya
6 Şubat depremleri için aylar öncesinden yaptığı uyarılarla her sözü pür dikkat dinlenen Prof. Dr. Naci Görür “7'den büyük depremle karşı karşıya” diyerek uyardı.

Sarıyer'de 'İstanbul ve Deprem' konulu bir etkinlikte konuşan Prof.Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremine ilişkin altını çizerek uyardı.

Görür, Marmara Denizi'nde büyük bir depremin olasılığını vurgulayarak bölgedeki 250 yıllık tekrar periyoduna dikkat çekti.

229071.jpg

SİSMİK BOŞLUK UYARISI

Tekirdağ'da yaşanan 1912 ve Gölcük'te gerçekleşen 1999 depremlerini hatırlatan Görür, Marmara Denizi'nde 1766'dan bu yana büyük bir depremin yaşanmadığını belirtti ve bu durumun sismik bir boşluk oluşturduğuna işaret etti.

-001.jpg

MARMARA DENİZİ'NİN KIRILMA RİSKİ

Jeolojik ilkeler doğrultusunda, sismik boşlukların doldurulması gerektiğini vurgulayan Görür, bu sebeple Marmara Denizi'nin kırılma riski altında olduğunu dile getirdi.

Kuzey Anadolu Fayı'nın doğudan batıya doğru deprem yayma eğilimine işaret eden Görür, İstanbul'un 7'den büyük bir depremle karşı karşıya olduğunu ve bu tezin tarihsel verilerle desteklendiğini belirtti.

POLİTİK GÖRÜŞ AYRIMI YAPMAKSIZIN YARDIM HEDEFİ

Görür, İstanbul'da deprem hazırlığı konusunda tüm siyasi figürlere danışmanlık yaptığını açıkladı. İstanbul'un belediye başkan adaylarıyla görüşmeler gerçekleştirdiğini ve birikimlerini aktardığını belirten Görür, siyasetin ötesinde bir pozisyon benimsediğini vurguladı. Herkese ulaşmayı ve afet durumlarında politik görüş ayrımı yapmaksızın yardım etmeyi hedeflediğini ifade etti.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar