N90 Scouting firmasının sahibi Nesim Argun'dan kulüplere altın tavsiyeler

N90 Scouting firmasının sahibi Nesim Argun'dan kulüplere altın tavsiyeler
Türk futbolunca strateji, planlama ve kalkınmanın önemini vurgulayan N90 Scouting firmasının sahibi Nesim Argun, spor kulüplerinin başarıya giden yolda uygulaması gereken püf noktaları açıkladı.

Türkiye'de yıllardır klişe haline gelen altyapı sorunları, tam anlamıyla çözülebilmiş değil.

Kulüpler, borç batağı içerisinde çırpınırken, artan döviz kurları yapılan transferlerin maliyetini ve spor kulüplerinin üzerine binen yükü günden güne artırmaya devam ediyor.

Transferin önemli ayaklarından birini de scouting oluşturuyor. N90 Scouting firmasının sahibi Nesim Argun, futbol piyasasında kazanmak için tekniğin yeterli olmadığını, strateji ve doğru bir planlamanın gerektiğini vurguladı.

Argun, kulüplere yönelik açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:


"Futbol Takımınızı zafer için nasıl planlarsınız? Daha önceleri Avrupa’nın bir çok kulübünde Stratejik futbol eğitimleri alan Argun. Daha çok çalışmak ve daha doğru gelişmek için başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. İspanya ALMERIA Futbol kulübünde Strateji ve Planlama konularında başarılı bir eğitim alan Nesim Argun’un şimdiden Türk futboluna büyük katkıları olacaktır.

Futbol kulüpleri, içinde yer aldıkları rekabet ortamında başarıya ulaşmak istedikleri için stratejik planlama ve yönetim süreçlerine önem vermeleri kendileri için önem arz etmektedir. Özellikle ; Teknik ekip seçimlerinde, Transfer politikası, kulübün nasıl bir sistemde oynaması gerektiği, kulübe ait sporcu Datasının oluşması, alınacak oyuncuların sisteme uygun olmaları, oyuncuların karekter ve disiplin uyumları, tesisleşme, Akademiler, bilimsel ve teknolojik çalışmalar gibi çok fazla detay elde etmiş olmak kulüplerin başarısı için oldukça önemlidir.

"YALNIZCA BAŞARI YETMEZ FİNANSAL SAĞLIK ŞART"

Bu süreçler, kulübün ; Kısa, Orta ve Uzun vadeli hedeflerine ulaşmak için doğru planlama yaptıklarından emin olmaları sağlanır. Kulüpler, kısa vadeli zaferler peşinde koşmak yerine, belirlediği amaca ulaşmak için stratejik bir plan çerçevesinde adımlar atmalılar. Finansal istikrarını koruyarak başarıyı sürdürülebilir kılar. Kulüplerin sadece saha içindeki başarıları değil, aynı zamanda finansal sağlıkları da önemlidir. Kulüpler, stratejik planlama sayesinde gelirlerini artırarak mali güçlerini de güçlendirebilirler. Kulübün öz kaynaklarını en verimli şekilde kullanmasına olanak tanır. Stratejik planlama süreci, kulüplerin sahip oldukları kaynakları ( finansal kaynaklar, insan kaynakları, fiziksel kaynaklar vb. ) doğru bir şekilde kullanmasına yardımcı olur. Bu da, kulüplerin performansını artırarak başarılı sonuçlar almalarına yardımcı olur.

"STRATEJİK PLANLAMA BAŞARIYA GİDEN YOLUN ANAHTARI"

Kulüplerin, personele, taraftara ve iş ortaklarına gösterilen saygıyı artırmasına yardımcı olur. Stratejik planlama ve yüksek kaliteli yönetim uygulamaları, kulübün içinde yer aldığı ortamda güven ve saygınlık kazanmasına yardımcı olur. Bu da, kulübün itibarını ve prestijini artırır. Kulübün uzun vadeli başarılarını garantilemesine yardımcı olur. Kurumsal ve stratejik planlama süreçleri, kulübün gelecekteki performansı için bir oluşum sağlar. Bu sayede, kulüplerin sadece kısa vadeli hedeflerine değil, uzun vadeli başarılarına da odaklanmalarını sağlanır.

Futbol kulüpleri için stratejik planlama ve yönetim süreçleri, kulüplerin başarıya ulaşmak için gereken her türlü kaynağı doğru şekilde kullanmalarına yardımcı olur. Bu nedenle, futbol dünyasındaki kulüplerin başarılı olmak için stratejik planlama ve yönetim süreçlerine büyük önem vermeleri gerekmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar