Müvekkiline yatan nafakayı 9 yıl kendi aldı pişkin avukatın yaptığı savunma Sokrates’i de solladı

Müvekkiline yatan nafakayı 9 yıl kendi aldı pişkin avukatın yaptığı savunma Sokrates’i de solladı
Ankara’da müvekkilinin nafakasını 9 yıl boyunca el koyan avukatın pişkin savunması duyanları hayrete düşürdü. Hem parayı harcadı hem de cezayı indirimli aldı. İşte skandal olayın detayları…

Ankara'da emekli hemşire Ayşe Ç.'nin eski eşinden aldığı nafaka parasının 9 yıl boyunca kendisine teslim edilmemesi üzerine avukat Hasan C.'ye karşı 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan dava açıldı.

HAPİS VE PARA CEZASI KESİLDİ

Mahkeme, avukat Hasan C.'ye 9 ay 10 gün hapis ve 8 bin 320 lira adli para cezası vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Ayşe Ç., eşinden boşanması sonrasında avukatı Hasan C.'nin nafaka parasını 9 yıl boyunca kendisine teslim etmemesi üzerine suç duyurusunda bulundu.

okokok.jpg

OĞLUNU ARAYINCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Ayşe Ç., eşinden boşandıktan 2 ay sonra, avukatı Hasan C.'nin 'nafakanız yatmıyor' dediğini ileri sürerek "Biz nafaka yatmıyor diye yaklaşık 9 yıl boyunca bu durumu sorgulamadık. Fakat nafaka yatmaya devam etmiş. Kızım evlendikten sonra babası oğlumu arıyor. 'Kardeşin evlendi; ama hala nafaka yatıyor' diyor. Bunun üzerine avukatımızı aradım ve yanına gittim. Bana cevap olarak ‘Biz o dosyayı kaldırmışız, unutmuşuz ve o parayı yemişiz’ dedi.

Bu durumda ne yapalım?’ dediğimde ise ‘anlaşırız’ dedi. Bize cüzi bir rakam teklif etti. Ben de kabul etmedim.

Nafaka Türleri ve Çeşitleri Nelerdir? - Kalemci Hukuk

“PİŞMANIM” DEDİ CEZA İNDİRİMİ ALDI

Mahkeme sürecinde avukat Hasan C.'ye önce daha ağır bir ceza verilirken sonrasında söz konusu parayı ödemesi, pişmanlık göstermesi ve sabıkasız olması gibi unsurlar göz önünde bulundurularak ceza indirimi yapıldı. Ancak Ayşe Ç., mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi. Eşinden aldığı nafaka parasını 9 yıl boyunca alamamış olmanın kendisi için büyük bir kayıp olduğunu belirten Ayşe Ç., adaletin yerini bulmasını ve hak ettiği paranın kendisine teslim edilmesini talep etti.

Süresiz nafaka tartışmaları yeniden alevlendi! Süresiz nafaka kaldırılacak mı? - Son Dakika Ekran Haber

Ayşe Ç.'nin yeni avukatı Hüseyin Kırhan ise bu durumun oldukça şaşırtıcı olduğunu belirtti. Ayşe Hanım'ın bu süreçten haberdar olmamasının nedeninin avukatın yatan nafaka paralarını yıllarca sistemden çekmiş olması olduğunu ifade etti.

Kırhan, müvekkilinin toplamda 800-900 bin TL gibi bir zarara uğradığını ve karara itiraz ettiklerini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar