Çanakkale depremini bilmişti Prof. Dr. Süleyman Pampal 7'den büyük deprem olacak yeri açıkladı

Çanakkale depremini bilmişti Prof. Dr. Süleyman Pampal 7'den büyük deprem olacak yeri açıkladı
Çanakkale depremini günler öncesinden bilerek uyaran Prof. Dr. Süleyman Pampal, 7'den büyük deprem beklenen noktayı işaret ederek yeni bir uyarı daha yaptı.

Ulusal Deprem Sempozyumu için Adana'ya giden Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Ölüdeniz Fayı hakkında kritik açıklamalar yaptı.

HATAY’I BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

Pampal, geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından Hatay'ı bekleyen bir diğer tehlikenin Ölüdeniz Fayı olduğunu vurguladı.

adana-prof-dr-pampal-oludeniz-fayi-ki-20382-1.jpg

“KIRIKHAN’A KADAR KIRILDI”

Hatay'ın içinden geçip Kızıldeniz'e kadar uzanan Ölüdeniz Fayı'nın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Pampal, 6 Şubat depremlerinde bu fayın Hatay Kırıkhan'a kadar kırıldığını belirtti.

adana-prof-dr-pampal-oludeniz-fayi-ki-20382-2.jpg

YENİDEN YIKICI DEPREM RİSKİ

Bu fayın coğrafyada en yıkıcı ve en sık depremlere neden olduğunu ifade eden Pampal, şimdi bu fayın tekrar kırılmaya başlayabileceğini ve bu durumun maalesef Hatay için yeniden yıkıcı bir depreme neden olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Pampal, bu nedenle Hatay'ın bu depremlere dayanacak şekilde yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

ekran-goruntusu-2024-03-03-134232.png

7’DEN BÜYÜK DEPREM İÇİN UYARDI

Stres yüklenen bu fayda 7'den büyük bir deprem beklendiğini dile getiren Pampal şöyle uyardı: Bu bölge, bu fay 7-8 arası büyüklüğünde depremler üretiyor. Kırıldığı takdirde kesinlikle 7'den büyük bir deprem üretecektir. Bundan Hatay üst merkezi ve güneyindeki Suriye etkilenecektir. Örneğin Adana da 6 Şubat depremlerini üreten faylara 200 kilometrenin üzerinde bir mesafede ama 468 kişi öldü. Onun için 200 kilometre mesafeye bakın yine İskenderun etkilenecek, Adana etkilenecek, Osmaniye etkilenecek ama daha çok güneye doğru, Suriye yönünde ilerleyeceği için o bölgeyi etkileyecektir.

adana-prof-dr-pampal-oludeniz-fayi-ki-20382-3-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar