Mustafa Yılmaz 4. kez EPDK Başkanı oldu

Mustafa Yılmaz 4. kez EPDK Başkanı oldu
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanlığı'na Mustafa Yılmaz 4. kez atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 5. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7. maddeleri gereğince EPDK Başkanlığına Mustafa Yılmaz yeniden atandı.

- Mustafa Yılmaz'ın Kariyeri

Mustafa Yılmaz, 1966 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. Nizip'teki ortaöğrenimini tamamladıktan sonra 1984-1988 yıllarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1989 yılında İstanbul'da serbest avukat olarak meslek hayatına başlayan Yılmaz, 1993-2004 yılları arasında enerji sektöründe avukatlık yaptı.

Yılmaz, 21 Şubat 2004 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Kurul Üyeliğine atanmış, 28 Ocak 2010'da EPDK İkinci Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

20 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Başkanı olarak atanan Yılmaz, görev süresinin sona ermesinin ardından 1 Mart 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla EPDK Başkanı olarak ikinci kez atanmıştır.

4 yıllık görev süresinin tamamlanmasının ardından, Mustafa Yılmaz, 3 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla üçüncü kez EPDK Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Yılmaz, dördüncü kez EPDK Başkanlığına atanmıştır.

İngilizce bilen Yılmaz, evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar