Mustafa Bozbey kimdir? CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey aslen nereli, kaç yaşında?

Mustafa Bozbey kimdir? CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey aslen nereli, kaç yaşında?
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte partilerin il ve ilçe belediye başkan adayları belli olmaya başladı. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey oldu. Peki Mustafa Bozbey kimdir? CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey aslen nereli, kaç yaşında?

Mustafa Bozbey kimdir?

31 Mart 2024 tarihinde Türkiye'de yerel seçimler düzenlenecek. Yerel seçim tarihinin yaklaşması ile birlikte partiler adaylarını açıklamaya başladı. Bu partilerden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayını Mustafa Bozbey olarak açıkladı. Peki Mustafa Bozbey kimdir? CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey aslen nereli, kaç yaşında?

MUSTAFA BOZBEY KİMDİR?

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Mustafa Bozbey, 1962 yılında Bursa'nın Nilüfer ilçesinde doğdu. Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanlığı görevini 1999 yılından bu yana aralıksız olarak yürütüyor.

Özlüce İlkokulu ve Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde eğitim gören Bozbey, Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1986 yılında meslek hayatına projecilikle başlayan Bozbey, daha sonra taahhüt işleri yaparak kariyerine devam etti.

1989 yılında Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kuran Mustafa Bozbey, pek çok toplu konut projesine imza attı. Nilüfer bölgesinde ve Mudanya'da faaliyet gösteren şirketini 1999 yılında devrederek siyasete atıldı.

Mustafa Bozbey, 1999 seçimlerinde DSP'nin Nilüfer Belediye Başkan adayı olarak seçimleri kazanarak göreve başladı. 2004, 2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de CHP'den Nilüfer Belediye Başkanlığı'na aday olan Bozbey, üst üste kazandığı seçimlerle Bursa'da birçok ilki gerçekleştirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar