Musa Orhan'a hakaretten yargılanan Hazal Kaya hakkında karar verildi

Musa Orhan'a hakaretten yargılanan Hazal Kaya hakkında karar verildi
Hazal Kaya, cinsel saldırıda bulunduğu genç kızın intiharına neden olan uzman çavuş Musa Orhan’la ilgili yargılandığı davadan beraat etti.

Batman’da yaşamına son veren 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkan eski uzman çavuş Musa Orhan, 10 yıl hapis cezası almıştı. Orhan hakkında sosyal medyada paylaşımlar yapılmış ve Orhan bu paylaşımlarla ilgili hakaret davası açmıştı.

Oyunca Hazal Kaya hakkında da yaptığı paylaşım nedeniyle dava açılmıştı. Hazal Kaya’nın yargılandığı davada Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi, Kaya hakkında ‘ceza verilmesine yer olmadığı’ yönünde karar verdi. Hazal Kaya’nın avukatı Hande Kuday, kararın emsal olabileceğini belirterek, ‘genç bir kadın üzerinden bir gelir modeli inşa edilmesi gayesine yargının alet edilemeyeceğinin anlaşılacağını’ söyledi.

Kuday’ın, bugün X (Twitter) hesabından mahkemenin kararına ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

Ezgi Mola’nın Musa Orhan’a yönelik tweet’i nedeniyle hakaret suçundan yargılanması akabinde Hazal Kaya, bu cinsel saldırı davasına yönelik tepkisini ortaya koymak ve de Ezgi Mola’ya destek olmak için Mola’nın ifadelerini de içerir bir tweet atmıştı. Bu tweet nedeniyle aynı yasal süreç kendisi aleyhine de başlatıldı.

Kamuoyunda bu konuyla ilgili yoğun bir tepki oluşması sonucu ünlü ünsüz yüzlerce kişi aynı suç isnadıyla aynı isim tarafından şikayet edildi. Bu kişilere uzlaşma teklifinde bulunuldu. Kabul edenlerden belirli meblağlar alındı ve bu kişilere yönelik şikayetler geri çekildi, kabul etmeyenlerin yargılamaları ise devam etti.

“BU KARARIN KESİNLEŞECEĞİNE VE EMSAL OLACAĞINA İNANIYORUZ”

Uzlaşma teklifini kabul etmeyen Hazal Kaya aleyhine açılan dava sonuçlandı. Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi hakaretin varlığını kabulle birlikte işbu hakaret eyleminin haksız bir fiile tepki olarak işlendiğini ifade ederek Hazal Kaya hakkında ‘ceza verilmesine yer olmadığı’ yönünde karar verdi. Bu kararın kesinleşeceğine ve emsal olacağına inanıyoruz. Böylelikle hayatı karartılarak elinden alınan genç bir kadın üzerinden bir de gelir modeli inşa edilmesi gayesine yargının alet edilemeyeceği anlaşılacak ve İpek Er’in en azından hatırası rahat bırakılacaktır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar