Murat Kurum metro açılışında konuştu: İstanbul'un bu 5 yıllık kırgınlığını 31 Mart akşamı bitireceğiz

Murat Kurum metro açılışında konuştu: İstanbul'un bu 5 yıllık kırgınlığını 31 Mart akşamı bitireceğiz
Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu açılışında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kurum, “İstanbul'un yeniden dirilişini, yeniden yükselişini başlatacağız” dedi.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katıldığı Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu açılışında konuştu.

Metronun İstanbul'a hayırlı olması temennisinde bulunan Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2 aylık süreçte İstanbul'da yeni metro hatlarını açmasıyla birlikte kentteki ulaşımı rahatlatmak adına çok ciddi, çok önemli adımlar attığını belirtti.

"TÜM İSTANBUL'A HİZMETLERİ KAZANDIRIYOR OLACAĞIZ"

Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, "1 Nisan'dan sonra İstanbul'daki trafik çilesini bitireceğimiz, vatandaşımızı rahatlatacak çilesiz bir trafiğe kavuşturacak adımlarımızı, yine aynı anlayışla zatıalinizin liderliğinde atacağız. İstanbullu hemşehrilerimiz için çalışıp, projeler yapıp, eser yapıp gerçek belediyecilik anlayışıyla tüm İstanbul'a bu hizmetleri kazandırıyor olacağız" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'UN YENİDEN DİRİLİŞİNİ BAŞLATACAĞIZ"

Kurum, şöyle konuştu: "Bir ilimizde, yerin üstünde kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü yaparken diğer ilimizde yerin altında metro şantiyelerinde çalışacağız. İnşallah hep birlikte İstanbul'un bu 5 yıllık kırgınlığını, bu 5 yıllık üzgünlüğünü 31 Mart akşamı bitirecek, İstanbul'un yeniden dirilişini, yeniden yükselişini başlatacağız. Ben bu metro hattının yapımında emeği geçen ulaştırma bakanımıza, mimarlarımıza, mühendislerimize, işçi kardeşlerimize ve Türkiye'nin ulaştırma vizyonunu çizen zatıalinize şükranlarımı arz ediyor, tekrar hattımızın Arnavutköy'ümüze, İstanbul'umuza hayırlı olmasını diliyorum."

Metro açılış kurdelesinin kesildiği törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Valisi Davut Gül, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü (AYGM) Yalçın Eyigün, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, AKP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Mustafa Candaroğlu, bazı milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar