Muharrem İnce ilk kez konuştu: Atatürk gelse bile zor...

Muharrem İnce ilk kez konuştu: Atatürk gelse bile zor...
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce seçim sonrası sessizliği bozdu. Adaylıktan çekildiği gündem beri konuşmayan İnce, İmamoğlu'nun başlattığı değişim çağrısına ilişkin olarak "Tahminim şu: Atatürk gelse kurultay şansı zor olur." dedi.

Memleket Partisi (MP) lideri Muharrem İnce, seçim sonrası ilk kez Sözcü Yazarı İsmail Saymaz’a konuştu.

İnce, CHP'de İmamoğlu'nun başlattığı değişim çağrısı için “Atatürk gelse kurultay şansı zor olur” dedi.

‘BU SEÇİMDE KAZANMAK DEĞİL, KAYBETMEK ZORDU’

Saymaz’ın sorularını yanıtlayan İnce 14 ve 18 Mayıs seçimlerini değerlendirerek, şunları söyledi:

“2018'de CHP'nin adayı İnce'ydi. Akşener, Demirtaş, Karamollaoğlu ve Perinçek adaydı. O zaman muhalefetin oyu yüzde 47.2'ydi. Şimdi ikinci turda yüzde 48. Demek ki hiçbir artısı yok. Dolar 4.5 TL'ydi, şimdi 20 lira. Her şey dört- beş katına çıkmış; benzin, döviz… Deprem olmuş. Ekonomi bozulmuş. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin olumsuz yönleri ortaya çıkmış. Kiralık ev bulamıyorsun. Enflasyon 2018'de yüzde 12- 13 iken, bugün yüzde 100'ün üzerinde. AKP'nin içinden iki parti çıkmış. Bütün olumsuzluklar ortadayken, Altılı Masa zoru başardı. Bu seçimde kazanmak değil, kaybetmek zordu. Kaybetmeyi başardılar."

‘BERABER MİTİNG YAPACAKTIK. SEÇİMİ KAZANACAKTIK’

"Benim önerim şuydu: Altılı Masa'ya gerek yok. Bir cumhurbaşkanı yardımcısı olsun, o da Akşener olsun. Ben de destek vereyim. Bakanlık ve cumhurbaşkanı yardımcılığı istemiyorum. Beraber miting yapacaktık. Seçimi kazanacaktık."

‘HEMEN O AKŞAM İSTİFA EDERDİM’

‘Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsaydınız 28 Mayıs akşamında ne yapardınız?’ sorusuna İnce,

“İstifa ederdim. Hemen o akşam istifa ederdim." şeklinde cevap verdi.

‘KAKAFONİ DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BÜYÜKŞEHİRLER DE KAYBEDİLİR’

Kılıçdaroğlu’nun tekrar aday olmasına dair İnce, “Kendi isteğinden öte yanındakilerin pozisyonunu koruma refleksi olarak görüyorum. Kakafoni devam ettiği sürece büyükşehirler de kaybedilir” dedi.

"KILIÇDAROĞLU GİDER, BAŞKASI GELİR"

CHP ile işbirliğine dair konuşan İnce, “İlkeli, şeffaf, halkın gözünün önünde olan, ama makam mevki koltuk peşinde olmadan tabi ki işbirliği yapılabilir” ifadelerini kullanarak CHP’deki değişim çağrılarına dair şunları söyledi.

“CHP'de genel başkanın nasıl seçileceği belli. Ama nasıl gider, o belli değil. Başarısızlık durumunda başkanın nasıl gideceği tüzükte yazılı olmalı. Bir seçim, iki seçim, neyse. Bir kuralı olmalı. Geçmişte önerdim. Dedim ki “Kurala bağlayalım.” Bu, Kılıçdaroğlu meselesi değil. Kılıçdaroğlu gider, başkası gelir. Kural olmadığı sürece aynısını yapar. Bir şey fark etmez. Yine yüzde 25'te kalır.

Bu tek adamlık olmasa, parti demokratik olsa 39 milletvekilliği hediye edilir miydi? Düşünün, partinin oyu yine yüzde 25. Ama 39 milletvekili vermişsin. Ya CHP'nin oyu düştü, ya bu partilerin oyu yok. Bana sorarsan bu partilerin oyu yok. Bu hataları yapıp kırsal kesimi, TRT izleyenleri suçlamak, doğru işler değil."

‘ŞİMDİ HABER GÖNDERİYORLAR. ‘AFFET BİZİ FALAN’

İnce kendisine yönelik ortaya atılan kaset iddialarına dair açılan dava hakkında ise şunları belirtti:

“Önce Akşener'e itibar suikasti yaptılar. “Para aldı” dediler. Üç gün sonunda Akşener Altı Masa'ya döndü. Aynı itibar suikastçileri 45 gün boyunca bana suikast yaptı. Mahkemeleri sustu, medyası sustu. Ortaya atılan hiçbir dekont, hiçbir ses kaydı, hiçbir görüntü doğru değildi. Şimdi haber gönderiyorlar. “Affet bizi falan…” Yok öyle, affet. Mahkemeler gereği neyse yapacak. Daha ikinci kısmı var bunun. Terör kısmı var."

‘BÜYÜK HAKSIZLIK YAPTILAR’

Muharrem İnce, İyi Parti lideri Meral Akşener’in “diyet” açıklaması için de, “Öfkesini anlıyorum. Büyük haksızlık yaptılar” dedi

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar