NASA araştırıyordu! Dünyanın sonunun geleceği tarih belli oldu

NASA araştırıyordu! Dünyanın sonunun geleceği tarih belli oldu
NASA tarafından yapılan araştırma yeniden gündem oldu. Araştırma kapsamında dünyanın sonunun nasıl ve ne zaman geleceğine dair bilgiler verildi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Dünyanın sonunun nasıl geleceği herkes tarafından merak ediliyor. NASA'nın bu konu hakkında daha önceden yaptığı araştırma yeniden gündeme geldi. NASA, bir yandan uzayda yaşamın izlerini arıyor diğer yandan da dünyanın sonunun nasıl gerçekleşeceğini hesaplamaya çalışıyor.

Dev göktaşları, yok olan hayvan türleri, küresel ısınma ve tahrip edilen çevre derken dünyanın sonuna yavaş yavaş yaklaştığımız apaçık ortada. Peki dünyanın sonu ne zaman ve ne şekilde gelecek? Bu konuda araştırma yapan NASA ekibi, dünyanın sonunun güneşte artan radyasyondan geleceğini kaydetti. Bu konuyu araştıran bilim insanları dünyanın sonunun gelmesi için önümüzde hâlâ uzun bir zamanın olduğunu belirtiyor.

Araştırmada oluşturulan modellemelere göre günümüzden tam 1 milyar yıl sonra yani tarihler 1,000,002,021'i gösterdiğinde dünyadaki oksijen miktarı yaşanamayacak seviyelere inecek.

Çalışma sonucunu gösteren makaleye göre aslında bu süreç günümüzde de yaşanmaya devam ediyor, her gün güneş ışınları nedeniyle yerküre oksijenleşiyor.

Ancak bu süreç o kadar yavaş ilerliyor ki gündelik hayatımızda bu etkiyi hiç fark etmiyoruz bile.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar