MSB 2022 memur alım ilanı geldi! Hizmetli, aşçı, düz memur, şoför...

MSB 2022 memur alım ilanı geldi! Hizmetli, aşçı, düz memur, şoför...
Milli Savunma Bakanlığı 2022 memur alım ilanı yayımlandı. Bakanlığa; hizmetli, aşçı, düz memur, şoför, mühendis, tekniker, aşçı, çocuk eğitimcisi kadrosuna KPSS puan sıralaması esasına göre memur alımı yapacağını duyurdu.

2022 yılının ilk memur alımı ilanlarından birisi de Milli Savunma Bakanlığı'da geldi. Bakanlık 90 memur alımı yapacağını ilan ederken başvuru şartlarını sağlayan adaylardan resmi sitesi üzerinden başvuru toplayacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın personel alım ilanı ile ilgilenen adaylar için şartları ve başvuru işlemlerini aktarıyoruz. 

MSB 2022 90 MEMUR ALIM İLANI KPSS PUANI OLAN ADAYLAR DİKKAT

Aşağıda kadrolarda yer alan personel alım ilanları ile istihdam edilecek personeller Millî Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında istihdam edilecekler. Bakanlık duyurusunda personel alımlarına başvuruların KPSS puan sıralamaası esasına göre yapılacağını duyurdu. Öğrenim şartı ile yapılacak başvurularda KPSS puanı yüksek olan belli sayıda mülakat aşamasına çağrılacak. 

AÇIK KADROLAR 

Aşçı Grafiker Çocuk Eğitimcisi, Hizmetli, İstatistikçi, Mal Sorumlusu, Mühendis, Memur Şoför, Tekniker

BAŞVURU ŞARTLARI

Yukarıda yer alan kadrolara başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularını öğrenim şartına göre yapacaklar. Her bir kadro için ayrı ayrı öğrenim şartı açıklayan bakanlığın kılavuzunda yer verdiği şartları sağlayanların başvuruları kabul edilecek. MSB memur alım ilanı için diğer başvuru şartları ise şöyle sıralandı. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartları taşımak. Nitelik tablosunda bulunan her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak. Tabloya bakanlığın personel temin sayfasından ulaşacaksınız. Son şart; Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak.

Öğrenim Şartı ( Bazı Kadrolar için)

Şoför: Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

Memur Adalet ön lisans programından veya Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olmak veya Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Hizmetli ve Aşçı: Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

KPSS ŞARTI 

İlana başvruuda bulunacak adaylar başvurularını kendi KPSS puanlarıyla yapacaklar. Yani 50 KPSS puanıyla başvuru mümkün ancak bakanlık belli sayıda adayı mülakata çağıracak. Bu durumda en yüksek puandan başlanarak adaylar belirlenecek. 

BAŞVURU İŞLEMLERİ

MSB 90 memur alımı için başvurular başladı. Adaylar 30 Ocak tarihine kadar başvurularını yapabilecekler. Başvuru işlemleri MSB Personel Temin Sayfasından online olarak yapılacak. Adaylar bakanlığın sistemine e-Devlet şifresi ile giriş yapacaklar ve form doldurmak suretiyle başvurularını tamamlayacaklar. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar