MOSSAD'ın MİT'e neden teşekkür ettiği ortaya çıktı

MOSSAD'ın MİT'e neden teşekkür ettiği ortaya çıktı
İsrail'in Türkiye'nin de dahil olduğu bazı ülkelerde yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planları olduğu iddiasına yönelik Türkiye’den iki önemli uyarının gittiği ortaya çıktı. MOSSAD MİT'e neden teşekkür etti?

İsrail ve Filistin arasındaki gerilim devam ederken ABD’nin gazetelerinden biri olan Wall Street Journal (WSJ), “Mossad, aralarında Türkiye'nin de olduğu bir dizi ülkede Hamas yöneticilerine suikast hazırlığı yapıyor” iddialarını yazmıştı.

Yine gazetede İsrail yönetiminin 7 Ekim baskınından beri suikast planları yaptığı iddiaları yer aldı.

“BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDERLER”

Bu iddialar yabancı basında yer alırken Katar ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu ifadeler sorulmuş ve Erdoğan şu şekilde konuşmuştu:

“Her şeyden önce bu haberi yapanlar demek ki Türkiye'yi tanımıyorlar...Şu anda Gazze'yi havadan, denizden, karadan kuşatmak suretiyle bu adımları atanlar, bir hafta içinde netice alacaklarını zannediyorlardı. Ne oldu, alabildiler mi? Almadılar. Türkiye'ye, Türklere karşı böyle bir adımı atmaya eğer cüret ederlerse bunun bedelini, bir daha bellerini doğrultamayacak surette, ödemeye mahkum olurlar.

Böyle bir işe kalkışanlar bunun sonuçlarının son derece ciddi olabileceğini unutmamalıdır. Türkiye’nin hem istihbarat hem güvenlik alanında aldığı mesafeyi dünyada bilmeyen yoktur. Ayrıca biz dün kurulmuş bir devlet değiliz. Bunu da kimsenin aklından çıkartmaması gerekir.”

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kaleme aldığı yazısında MOSSAD'ın MİT'e neden teşekkür ettiğini yazdı.

Selvi’nin yazısında yer alan ilgili kısım şu şekilde:

"Anadolu Ajansı’na konuşan istihbarat yetkilileri, muhtelif istihbarat servislerinin daha önce de Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yasadışı faaliyetler gerçekleştirmeye çalıştığını anımsatarak, hiçbir servisin bu tür operasyonlarına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

İMAJI SARSILDI

Hamas’ın 7 Ekim’de yaptığı eylem MOSSAD’ın imajını sarstı. Hatta alay konusu olmasına neden oldu. Netanyahu kendini kurtarmak, MOSSAD bozulan imajını düzeltmek için bu tür açıklamalar yapıyor ama bunun bedeli çok ağır olabilir. Çünkü ne MOSSAD eski MOSSAD ne MİT eski MİT.

MOSSAD MİT’E TEŞEKKÜR ETMİŞ

Hamas’ın 7 Ekim’de yaptığı eylemin istihbaratını alamayan MOSSAD rehinelerin kurtarılması konusunda MİT’ten yardım istemiş. Rehinelerin kurtarılması için Katar, Mısır ve ABD ile yoğun bir müzakere yürüten MİT, geçici ateşkes sürecinde Hamas’ın rehinelerin bir bölümünün bırakılmasını sağlamıştı. MOSSAD bunun üzerine MİT’e teşekkür üzerine teşekkür etmiş.”

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar