Mobil Bankacılık şifresini giren kadının 130 bin lirasını çaldılar: Dolandırıcılardan yeni taktik... Duyanlar şoke oldu!

Mobil Bankacılık şifresini giren kadının 130 bin lirasını çaldılar: Dolandırıcılardan yeni taktik... Duyanlar şoke oldu!
Kastamonu’da kendisini arayan dolandırıcılarla mobil bankacılık şifrelerini veren kadın, hesabı üzerinden kredi çekilmesi ile 130 lira dolandırıldı.

Kastamonu’da yaşayan Özgül Salcıoğlu’nu telefonla arayan bazı dolandırıcılar, kendilerini banka personeli olarak tanıttı hesaba sigorta priminin yatırılacağını ifade etti. Güvenlik için telefondan mobil bankacılık şifresini talep eden şahısların ağına düşen Salcıoğlu, mobil bankacık şifresini girdi. Daha sonra mobil uygulamadan banka hesabına bakan Salcıoğlu, hesabındaki tüm paraların başka bir hesaba gönderildiğini gördü.

PARAYI GERİ GÖNDERDİLER

Salcıoğlu’nun kendisini arayan dolandırıcı kişilere hesabında tır şoförü olan eşine ait maaş ve mazot parasının başka bir hesaba aktarıldığını söylemesiyle şahıslar parayı geri aktardılar. Daha sonra hesaptan nakit avans ve kredi çeken şahıslar, Salcıoğlu’nu 130 lira dolandırdı. Dolandırıldığını anlayan Salcıoğlu, bankaya giderek durumu açıkladı. Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğüne yönlendirilen Salcıoğlu şahıslar hakkında bir suç duyurusunda bulundu.

aw116927-01.jpg

“BEN DE ŞİFREYİ GİRDİM, ŞİFREYİ GİRMEMLE BİRLİKTE BÜTÜN HESAPLARIM YOK OLDU”

Yaşanan tüm olayı anlatan Özgül Salcıoğlu, “Evde arkadaşlarımla oturuyordum. Oturduğumuz sırada telefon geldi. Bankadan aradıklarını söylediler. Ben de tamam dedim. Sadece mobil uygulama şifremi telefon arama tuşundan girmemi talep ettiler. Ben de şifreyi girdim, şifreyi girmemle birlikte bütün hesaplarım birden yok oldu” dedi.

“HESABIMDAN 130 BİN LİRA PARA ÇEKİLDİ”

Şahısların sigorta primi yatıracaklarını söyleyerek kendisini kandırdığını söyleyen Salcıoğlu, “Beni aradıklarında sigorta priminin yatacağını söylemişlerdi. Benim şifreyi girmemle birlikte hesaptaki paraları kendilerine aktarmışlar. Hesap üzerinden kredi çekmişler. Hesaplarım boşaltıldı. Kredilerin ödemeleriyle birlikte hesabımdan 130 bin lira para çekildi” sözlerini söyledi.

aw116927-02.jpg

"EN AZINDAN VİCDANLI HIRSIZLARMIŞ"

Şahısların hesapta bulunan paranın bir kısmını geri iade ettiğini söyleyen Salcıoğlu, “Parayı hesabımdan çektikleri gün eşimin maaşı ve mazot paraları yatmıştı. Uygulamayı girdikten sonra hesabıma baktığımda hesaptaki paralarında yok olduğunu gördüm. Bana bizler dolandırıcı değiliz dediler, hemen size paranızı aktarıyoruz dediler. Maaşımızı ve eşimin mazot paralarını hesabıma geri aktardılar. Bu sefer kartımdaki yok, onlar gitmiş dedim. Onları da aktaracaklarını, şu anda müdürleriyle görüştüklerini ifade ettiler. 5 dakika bekleteceklerini söylediler. Sonra telefonu kapatıp beni engellediler. Bir daha da ulaşamadım. En azından vicdanlı hırsızlarmış. Maaşı yatırdılar, eşimin de mazot parasını geri iade ettiler” ifadelerini kullandılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar