MLS'de şaşkınlık yaratan anlar: Hakemle birlikte VAR'a gitti, cezası saniyesinde geldi

MLS'de şaşkınlık yaratan anlar: Hakemle birlikte VAR'a gitti, cezası saniyesinde geldi
MLS'de Houston Dynamo ile Los Angeles Galaxy maçında, Galaxy forması giyen Uruguaylı yıldız oyuncu Martin Caceres, VAR'a giden hakemle birlikte pozisyonu inceledi. Sonrasında ise oyundan atıldı.

ALİ AYDIN/GÜNBOYU

Amerika Birleşik Devletleri(ABD) futbol ligi MLS''de Houston Dynamo ile Los Angeles Galaxy karşı karşıya geldi.

Mücadelenin 63. dakikasında yıldız oyuncu Caceres, rakibine sert faul yaptı. Yoğun itirazların olduğu dakikalarda Houston Dynamo oyuncuları penaltı beklediler. VAR''ın devreye girdiği dakikalarda karşılaşmanın hakemi Alex Chilowicz, pozisyonu incelemesi için VAR''a davet edildi.

Galaxy forması giyen Caceres''in faulünü incelemeye giden hakem VAR''da pozisyonu incelerken Caceres, VAR kuralını çiğneyerek hakemin yanına gitti. 36 yaşındaki oyuncu elini hakemin üzerine atarak pozisyonu izledi. Hakem Caceres''in geldiğini fark etmesiyle yıldız oyuncuya sarı kart gösterdi.

Sarı kart ile cezalandıran Caceres, ikinci sarı kartını görmüş oldu. Böylelikle ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Los Angeles Galaxy, karşılaşmanın kalan dakikalarını 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Caceres''in dirseğiyle rakibie faul yaptığı pozisyonu inceleyen karşılaşmanın hakemi Houston Dynamo lehine penaltı kararı verdi. VAR''ın kurallarına göre karşılaşmanın hakemi pozisyonu incelemek için monitöre gittiği zaman hakem yayına gitmek yasak. Bu kuralı uymayanlar ise sarı kart ile cezalandırılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar