ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli duyuruldu: OpenAI resmen açıkladı

ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli duyuruldu: OpenAI resmen açıkladı

OpenAI, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi olarak, gerçek zamanlı mantık yürütme yeteneğine sahip yeni modeli "GPT-4o"yu duyurdu.

GPT-4o'nun, daha doğal insan-bilgisayar etkileşimine doğru bir adım olduğu vurgulanarak, modelin metin, ses ve görüntü kombinasyonlarından oluşan herhangi bir girdiye karşılık çıktı üretebildiği ifade edildi.

Açıklamada, modelin ses girişlerine verdiği yanıt süresinin, insanların tipik tepki süresine benzer olduğu belirtildi ve GPT-4o'nun, özellikle görüntü ve ses anlama konusunda mevcut modellere göre daha gelişmiş olduğu vurgulandı.

yapayzekaudgqwpe.jpg

GPT-4o'nun, metin, görüntü ve ses gibi farklı girdileri aynı sinir ağı üzerinde işleyen ilk model olduğu bilgisi verildi.

Ayrıca, hem ücretsiz kullanıcılar hem de ücretli kullanıcılar için, Mac işletim sistemi için tasarlanmış yeni bir ChatGPT masaüstü uygulamasının sunulacağı açıklandı. Bu uygulama, bilgisayar kullanıcılarına ChatGPT'yi entegre etme imkanı sağlayacak.

yapayzekamxncz.jpg

OpenAI'nın bugünkü tanıtım etkinliğinde, GPT-4o'nun daha uygun maliyetli olması nedeniyle ücretsiz olarak sunulacağı, ücretli kullanıcıların ise daha fazla kapasiteye erişebileceği belirtildi.

Yeni modelin birkaç hafta içinde ChatGPT platformunda kullanıma sunulması planlanıyor.

İlgili Haberler