MİT'ten Mossad'a dev Köstebek operasyonu: 33 ajan yakalandı

MİT'ten Mossad'a dev Köstebek operasyonu: 33 ajan yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MİT ve polis ekiplerince yürütülen KÖSTEBEK adlı bir operasyon ile Mossad'a çalışan ve Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu 33 şahıs yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul merkezli 8 ilde Milli İstihbarat Teşkilatı ve polis ekiplerince düzenlenen "KÖSTEBEK" adlı bir operasyonda, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" yaptıkları iddia edilen 46 şüpheli kişiden 33’ü yakalanarak gözaltına alındı.

mossad-baskani-katarda-es-570-2.gif

ÖNEMLİ BİLGİLERE ULAŞILDI

Türkiye'de insani mülahazalarla bulunan yabancı uyruklulara karşı İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" yaptıkları iddia edilen 33 şüpheli kişi sorgulanmak üzere TEM Şubeye götürüldü. "Casusluk" suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelilerin polisteki ifadelerinin devam ettiği öğrenilirken, uluslararası casusluk faaliyetlerine yönelik yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılara ulaşıldı.

Şüphelilerin, Mossad görevlileri tarafından yönlendirilmek ve Türkiye'de insani mülahazalarla bulunan özellikle Filistinli ve İsrail'in yaptıklarına karşı duran İsrailli aktivistlere karşı keşif, takip, darp ve adam kaçırma tarzı eylemler yapmakla suçlandığı öğrenildi. İsrail için çalışan 46 kişiden oluşan ajan ağının görevleri arasında, adam kaçırma, önemli şahısların bilgilerine ulaşma, tehdit ve isimsiz hedeflerin otomobillerini, evlerini yakmak, dizüstü bilgisayar ve cep telefonlarını çalmayı içerdiği de iddia ediliyor.

BAZI KİŞİLERİN BİLGİLERİNE ULAŞTIKLARI ÖĞRENİLDİ

Türkiye'de faaliyet gösteren ve Mossad memurları ile sosyal medya aracılığıyla iletişim kurdukları öğrenilen şüpheli kişilerin, bu kapsamda bazı kişilerin bilgilerini ele geçirdikleri saptandı. Casus ağındaki kişilere atfedilen eylemlerin, “uluslararası casusluk” kapsamında nitelenebileceğinin değerlendirilmesi üzerine 46 kişinin yakalanması için bu sabah operasyonun düğmesine basıldı, İstanbul'da 15 ilçe ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır'da belirlenen tam 57 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 33 şüpheli kişi yakalandı. Casusluk soruşturmasında firari durumda olan 13 şüpheli kişiyi arama çalışmaları hala devam etmekte.

ali-yerlikaya-mossad.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar