Mithat Sancar açıkladı: Kapatılma tartışmalarına HDP'den flaş formül

Mithat Sancar açıkladı: Kapatılma tartışmalarına HDP'den flaş formül
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle hazırlanan 609 sayfalık iddianame Anayasa Mahkemesi'ne verildi. HDP'nin nasıl bir yol alacağı merak konusuyken Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

HDP kapatılması istemiyle hazırlanan 609 sayfalık iddianame  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından Anayasa Mahkemesi'ne verildi. HDP'nin nasıl bir yol alacağı merak konusuyken Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

Halk TV'den Suat Toktaş'a konuşan  HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP kendisini fesheder mi? sorusuna çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Sancar,  ''Seçeneklerden biri de bu!'' ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki seçimlerin çok kritik olduğunu aktaran Sancar, HDP kendisini fesheder mi? sorusuna "Seçeneklerden biri de bu. Bunu bütün anayasa hukukçuları ve siyasetle ilgilenen herkes biliyor zaten. İktidarın seçime öyle sahayı temizleyerek girmesini önlemek içindir" dedi.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde, HDP'nin devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi. İddianamede, "Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır" ifadeleri yer aldı. HDP iddianemesinde 687 kişi için 5 yıl süreyle siyaset yasağı talep edildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar