Milyonları ilgilendiriyor! Destek oranı arttırıldı

Milyonları ilgilendiriyor! Destek oranı arttırıldı
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, milyonlarca çiftçinin yüzünü güldürecek o haberi paylaştı. Sosyal medya hesabından duyuran Kirişci, konuya ilişkin detayları şu şekilde açıkladı...

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz yıl, üretimi ve çiftçiyi desteklemek amacıyla büyük ölçüde yardım destek projeleri gerçekleştirmişti. Bu projeler çiftçilerin kalkınmasını sağlarken aynı zamanda üretime de destek olmuştu.

Geçtiğimiz 2022 yılı içerisinde tarım için gerekli olan malzemelerden tohum, gübre, ilaç gibi etmenlere uygulanan zamlar çiftçilerin büyük bir geçim sıkıntısı içerisine girmesine neden olmuştu. Tarımda gerekli olan ürünlere uygulanan zamlar, rekolte seviyelerinin düşmesine neden olurken 2022 yılı içerisinde sebze ve meyveler fahiş fiyatlardan satışa çıkmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, destek ödemelerinin arttırıldığıyla alakalı önemli açıklamaları sosyal medya hesabından gerçekleştirdi. ORKÖY desteğini  yüzde 126 oranında artırdıklarını açıklayan Bakan sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşıma şu notu eklemeyi de ihmal etmedi. 

"ORKÖY desteğini yüzde 126 oranında artırdık. Orman köylülerimizi desteklemeye ve yerinde kalkındırmaya devam edeceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar