Milyonlarca vatandaşa müjde! Bu meslek gruplarına yüzde 100 faiz indirimi

Milyonlarca vatandaşa müjde! Bu meslek gruplarına yüzde 100 faiz indirimi
Vatandaş krediye yöneldi. Halkbank, esnaflara ve girişimcilere faizsiz kredi imkanı sunuyor. Eğer sizler de Halkbank’ın açıkladığı bu meslek kollarından birinde yer alıyorsanız anında %100 faizsiz 200.000 TL’ye kadar kredi alabilirsiniz.

Ekonomik problemlerle boğuşan ve nakit sıkıntısı yaşayan vatandaş, çareyi kredilerde arıyor. Halkbank; KOSGEB’in onayından geçen projelere anında faizsiz 100.000 TL’ye kadar kredi avantajı sunuyor. Bu kredi imkanından yararlanmak için ise birkaç koşulu yerine getirmiş olmanız gerekiyor. KOSGEB’in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamış ve başvuru tarihi itibariyle 30 yaşınızı doldurmamış kişiler 100.000 TL’yi faizsiz alabiliyor. Tek yapmanız gereken başvurmak.

KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEK KOLLARINDA...

Halkbank’ın bazı meslek gruplarına faizsiz kredi imkanı sunduğunu söylemiştik. Bu meslek gruplarından biri de eski Türk kültürünü yansıtan işlerde faaliyet gösteren esnaflar yani kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaflar! Bu kişiler Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilen, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 9’uncu maddesinde belirtilmiş meslekleri icra eden ediyorlarsa ve aynı zamanda da Vergi Muafiyeti Belgesi’ne sahipseler Halkbank’a başvuru yaptıkları anda anında 200.000 TL’ye kadar faizsiz kredi sahibi oluyorlar.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 9’uncu maddesinde belirtilmiş olan meslekler ise şu şekilde sıralanıyor: El dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik ve oyacılık. Başvurular ise size en yakın Halkbank şubelerinden yapılıyor, online kanallar ile yapılan başvurular geçerli değil.

YENİ İŞ KURAN GİRİŞİMCİLERE DESTEK 

Önce Halk sonra banka diyerek vatandaşların hayatını kolaylaştıran Halkbank, işini büyütmek isteyen kişiler için faizsiz 200.000 TL’ye kadar kredi imkanı sunuyor. Ancak bu her esnaf için geçerli değil. Ustalık Belgesi Sahibi Olup Yeni İşyeri Kuran Girişimci Esnaf ve Sanatkarlar’a %100 faiz indirimi uygulanıyor, fakat bu kredi seçeneğinde bazı koşullar bulunuyor.

Halkbank’tan faizsiz kredi almak isteyen kişiler en az bir yıllık ustalık belgesi sahibi olmaları gerekiyor ayrıca ustalık belgesinin olduğu meslek kolunda son bir yıl içinde dükkan açmış olmaları da aranan bir diğer koşul. Bu iki koşulu barındıran kişiler anında 200.000 TL’ye varan faizsiz kredi alabiliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar