Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor! Yeni zamlı maaş netleşti

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor! Yeni zamlı maaş netleşti
Geçtiğimiz günlerde kötü giden ekonomiden kaynaklı en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükselmesinin ardından gözler bu sefer de temmuz ayında yapılacak zam oranına çevrildi. 

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği zam haberiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Temmuz ayında yapılacak zam oranı netleşmeye başlarken, memur ve emeklinin maaşları da hesaplanmaya başlandı.

Memur maaşlarına yapılacak zamlar öncesinde Merkez Bankası tarafından yayımlanan anketler ile TÜİK''in açıkladığı enflasyon verileri büyük önem taşıyor. Bu bağlamda Merkez Bankası enflasyonun yüzde 30,75 olacağı yönünde anket bilgisi paylaştı. 

EN DÜŞÜM MEMUR VE EMEKLİ AYLIĞI BELLİ OLDU

Memurlara ve memur emeklisine her yıl Temmuz ayında açıklanan enflasyon verilerine göre zam yapılıyor. Bu bağlamda beklenen enflasyon farkının yüzde 1,8 aşıldığı süreçte en düşük memur maaşının 12 bin 759 lira olması bekleniyor.

Beklentilere göre en düşük memur aylığının 13 bin 159 lira olması bekleniyor. Memurları ilgilendiren yüzde 6 oranındaki toplu sözleşme zammının yanı sıra beklentiler en düşük memur maaşının 11 bin 836 liradan 13 bin 159 liraya yükselmesi yönünde.

Temmuz ayında ara zam olarak memur emekli aylığı da yükselecek. Temmuz ayında yapılan ara zamla memur aylığının 8 bin 517 lira olması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar