Milyonlarca kişiye 11 bin 549 lira verilecek: Kodu giren parayı alacak

Milyonlarca kişiye 11 bin 549 lira verilecek: Kodu giren parayı alacak
Birleşik Krallık tarafından yardıma muhtaç insanlara 300 Sterlin ödeme yapılacağı açıklandı. Yetkililer ödemelerin kod aracılığıyla yapılacağını belirtti.

Birleşik Krallık'ta vergiden muaf belirli yardımlardan faydalanan yaklaşık sekiz milyon haneye yardım ödemesi yapılacak. 301 Sterlin olan ilk taksit geçen yılın Nisan ayında, 300 Sterlin olan ikinci taksit ise Ekim ayında ödenmişti.

DOLANDIRICILARA DİKKAT

Kod ile alınan parayı talep ederken insanların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Uzmanlar resmi makamların kişisel bilgileri metin veya e-posta yoluyla istemeyeceğinin altını çizdi.

Bir önceki ödemelerde birçok kişi dolandırıcıların kurbanı olmuştu. Dolandırıcılar insanlara resmi makamların sahte hesapları ile mail atarak bilgilerini istemişti. Bilgilerini aldıktan sonra yardım paralarını insanların eline ulaşmadan kendi hesaplarına yönlendirmişlerdi.

Uygulanacak iki farklı kod olduğunu belirten uzmanlar, DWP yardım alanlar için referansın 'DWP COL', sadece Vergi Kredisi alanlar için ise 'HMRC COLS' olacağını açıkladı.

Ödemelerin 16-22 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacağı aktarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar