Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi! Hesaplara bin 798 TL yatıyor

Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi! Hesaplara bin 798 TL yatıyor
Milyonlarca vatandaşın beklediği ödemeler hesaplara yattı. Ödeme bekleyenlere güzel haber geldi. Devlet tarafından evinde engelli ve yardıma muhtaç yaşlılara bakanlara her ay ödeme yapılıyor. Ödemeler il il yapılırken, maaşlar Tokat, Aksaray, Manisa, Mersin, İzmir olmak üzere 40 ilde hesaplara yatıyor.

Bu kapsamda hesaplara 1798 TL yattı. Paraların yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Ayrıca zamlı maaşların şubat ayında hesaplara yatacağı belirtildi.

ŞUBAT AYINDA ZAMLI YATACAK

Bakan Yanık, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki evde bakım yardımının Ocak ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla birlikte 1798 TL’den 2.299,79 TL’ye çıkarıldığını belirterek, “Evde bakım yardımı alan vatandaşlarımıza ödemeleri Şubat ayında artışlı şekilde yapacağız. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazan yere tıklayabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atarak sorgulayabilirsiniz.

Başvuru nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılıyor. (Egehaber)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar