Milyonlarca EYT'liyi sevindiren açıklama: Çözüm aşamasına geldik!

Milyonlarca EYT'liyi sevindiren açıklama: Çözüm aşamasına geldik!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bayburt'ta yaptığı açıklamada asgari ücret ve EYT sorununda mali olarak çözüm aşamasına gelindiğini, yalnızca teknik işlerin kaldığını ve Aralık bitmeden EYT tasarısının kabul edileceğini açıkladı.

MİLYONLARCA EYT'LİYİ SEVİNDİREN AÇIKLAMA: ÇÖZÜM AŞAMASINA GELDİK

Bilgin, AKP Bayburt İl Başkanlığında düzenlenen, "Türkiye Yüzyılı Başlıyor, 2023''e Doğru Şehir Buluşmaları Bayburt" adlı toplantıda yaptığı konuşmada, "Biz çalışanlarımızı, emekçilerimizi koruyacak bir ücret politikası, sosyal politika projeksiyonuyla bakıyoruz geleceğe ve bugünümüzü yarına taşıyacak tedbirleri bugünden alıyoruz." dedi.

"20 ARALIK''TA ASGARİ ÜCRET BELLİ OLACAK"

7 ve 14 Aralık''ta yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının üçüncüsünün 20 Aralık''ta yapılacağını ve masadan net ücretin belirlenerek kalkılacağını bildiren Bilgin, "İş verenlerimizin ödeyebileceği ama emekçilerimizin rahat nefes alabileceği rakama ulaşacağımızı düşünüyorum. Hedefimiz o, onu gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

EYT''DE MALİ MESELELER BİTTİ TEKNİK KONULAR KALDI

Milyonlarca vatandaşın açıklanması için gün saydığı EYT konusunda ise Bilgin,"Bu uzun uğraşılarla çözüm aşamasına gelmiştir çünkü bir çok meselenin boyutu vardır. Mali boyutunun dışında da teknik boyutları vardır, onları da halletmek üzereyiz, onları da bu ay içerisinde çözdükten sonra Meclisimizin gündeminde yer alacağını planlıyoruz" şeklinde konuştu. EYT''de yaş şartı olacak mı? sorusuna net bir cevap vermeyen Bilgin konuşmasına, "Bu, 8 Eylül 1999''dan bugüne gelen bir mesele, bunu da çözüyoruz. Bu uzun uğraşılarla çözüm aşamasına gelmiştir çünkü birçok meselenin boyutu vardır. Mali boyutunun dışında da teknik boyutları vardır, onları da halletmek üzereyiz, onları da bu ay içerisinde çözdükten sonra Meclisimizin gündeminde yer alacağını planlıyoruz." sözleriyle devam etti. Bilgin''in sözlerinin ardından EYT''nin bütün detaylarının Aralık ayının son haftasında açıklanması bekleniyor.

Sorunları çözerek ileriye doğru yürüyen bir Türkiye olduğunu vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:

"2023''e Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken de ekonomisi büyüyen, sosyal sorunlarını çözen, sosyal politika yaklaşımıyla toplumun bütün kesimlerini özellikle çalışan, emekçi, emekli ve yoksul kesimlerini, gelir dağılımından daha düşük gelir alanları destekleyerek onları yukarıya doğru tırmandıracak bir sosyal politika yaklaşımıyla sorun çözüyoruz. Bizim ücret politikamız da buna dayanmaktadır, asgari ücret politikamız da bu stratejiye dayanmaktadır. En alttaki ücretleri yukarıya doğru tırmandırmak, yukarıdakileri daha yukarıya tırmandırmak, dolayısıyla ücretlilerin milli gelirden aldığı payı artırmak, siyasetimizin özetini böyle yapabiliriz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar