Resmi açıklama geldi: Yemek kartları 2023'te marketlerde geçecek mi?

Resmi açıklama geldi: Yemek kartları 2023'te marketlerde geçecek mi?
Yemek kartlarının 1 Ocak 2023 itibariyle market alışverişlerinde kullanılamayacağı iddia edilmişti. Yemek Kartı Hizmetleri Derneği Başkanı Öner Piyade o iddialara açıklık getirdi.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ: YEMEK KARTLARI MARKETLERDE KULLANILACAK MI?

2022 yılında enflasyonun hızlı artışıyla birlikte dışarıda yemek yemek orta gelirli vatandaş için bir lüks haline geldi. Birçok kurumsal firma çalışanı, aldıkları yemek kartlarıyla dışarıdan pahalı yemekleri tercih etmek yerine bu karttaki bakiyelerini marketlerde kullanarak erzak alışverişi yapıyor. Geçtiğimiz günlerde bu uygulamanın sonlandırılacağı ve 2023 itibariyle yemek kartlarıyla marketlerde alışveriş yapılamayacağı iddia edilmişti. Yemek Kartı Hizmetleri Derneği Başkanı Öner Piyade, söz konusu iddialar hakkında "1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücretinin kullanım yerlerine ilişkin yeni mevzuatta , yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirilmediğini, yani yemek kartlarında değişen bir husus olmadığını tekrar vurgulamak isteriz." ifadesini kullandı.

Piyade, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında 1 Ocak 2023 itibarıyla yemek kartlarının marketlerde geçmeyeceği yönündeki haberlere istinaden açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı''nın 12-18 Aralık 2022 tarihli Dezenformasyon Bülteni''nde, yeni düzenleme ile çalışanların artık yemek kartlarıyla marketlerde alışveriş yapamayacağı yönündeki açıklamaların dezenformasyon olduğunun belirtildiğini aktaran Piyade, şunları kaydetti: "Yemek Kartı Hizmetleri Derneği olarak sektörde değişen bir şey olmadığı yönündeki açıklamamıza rağmen milyonlarca kullanıcıyı tedirgin eden bu yöndeki haberlerin yapılmasını manidar bulduğumuzu belirtmek isteriz. Bu kapsamda 1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücretinin kullanım yerlerine ilişkin yeni mevzuatta, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirilmediğini, yani yemek kartlarında değişen bir husus olmadığını tekrar vurgulamak isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar