Milli takım Galler'e diş geçiremedi: Tansu sarı yazdı...

Milli takım Galler'e diş geçiremedi: Tansu sarı yazdı...
A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 8. maçında deplasmanda Galler ile karşılaştı. Milli Takımımız Galler ile 1-1'lik korla berabere kaldı.

Almanya'daki Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmeye hak kazanan A Milli Futbol Takımımız kendisi için prestij anlamı taşıyan maçta Galler deplasmanındaydı..

Almanya'yı 3-2'lik skorla dize getirdiğimiz maçtan oldukça farklı bir 11'i sahaya süren Teknik Direktör Vincenzo Montella 2 sol ayaklı oyuncu Yusuf Sarı ve Abdülkadir Ömür'ü yan yana oynatırken, o maçta sol bek oynayan Ferdi Kadıoğlu bu kez sağ bek olarak görev yaptı..

Kalemizde ise Altay Bayındır'ın yerini Uğurcan Çakır alırken, Samet Akaydın da Ozan Kabak'ın yerine kendisine yer buldu..

Sakatlanan Emre Akbaba'nın yanı sıra Mehmet Zeki Çelik, Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Yusuf Yazıcı ve Almanya karşısında 2'nci golümüzü atan Kenan Yıldız da yedekler arasındaydı..

2 Galatasaraylı futbolcudan Barış Alper Yılmaz yine santrfor pozisyonunda yer alırken, Kerem Aktürkoğlu da orta sahanın solunda görevlendirildi...

Maçın hemen başında rakip Galler uzun taç atışı kullanırken; kalecimiz Uğurcan Çakır'ın yakın direğe adam koymayıp rakip oyuncuların gol çizgimizde skor araması çok garip bir detaydı...

Fenerbahçe'de çok eleştirdiğim Ferdi Kadıoğlu devamlı ısrarla farklı mevkilerde oynaması yüzünden fahiş hatalar yapıyordu..

İlk pozisyonda kaptırdığı topta Nathan Broadhead'ın vuruşu auta giderken, bu kez Abdülkadir Ömür'ün orta sahada meşin yuvarlağı kaybetmesi sonrası Harry Wilson'ın pasıyla sol çaprazda buluşan Neco Williams, Ferdi Kadıoğlu'nun kötü markajı yüzünden sağına çekip plaseyi yaptı..

Kalecimiz Uğurcan Çakır'ın solundan tıngır mıngır filelerimize giden top Galler'i Milli Takımımız karşısında 1-0 öne geçirdi..

Ailece berbat bir gol yedik... Samet Akaydın'ın vuruş sırasında ellerini arkasında bağlaması; İsmail Yüksek'in de Neco Williams'a hamle yapmaması golü yememizin başlıca sebebiydi..

Teknik Direktör Vincenzo Montella 33'üncü dakikada 2 Trabzonsporlu futbolcudan dizinden sakatlanan kalecimiz Uğurcan Çakır'ın yerine Altay Bayındır'ı, Abdülkadir Ömür'ün yerine de Yusuf Yazıcı'yı sahaya sürdü..

Aslında bir başka sol ayaklı oyuncu Yusuf Yazıcı'nın oyuna girişi doğru muydu tartışılır...

2 kez Kerem Aktürkoğlu'yla rakip kaleyi yokladık ancak birinde kaleci Danny Ward topu rahatlıkla karşılarken; diğerinde Harry Potter'ımız Cardiff'teki kuşları avladı adeta...

Ev sahibi Galler Brennan Johnson ile kalemizi düşündü ancak kalecimiz Altay Bayındır güçlükle kurtarınca soyunma odasına 1-0'lık mağlubiyetle gittik..

Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella ikinci yarıya çıkarken sol bekimiz Cenk Özkaçar'ın yerine Mehmet Zeki Çelik'i alırken; bu değişiklikle maça sağ bek olarak başlayan Ferdi Kadıoğlu sol bek pozisyonuna geçti...

Galler'de Brennan Johnson Ferdi Kadıoğlu ve Abdülkerim Bardakçı'nın savunduğu sağ çaprazdan kalemizi yoklarken; kalecimiz Altay Bayındır kornere çeldi.

57'de Samet Akaydın'ın kafa vuruşu Gallar kalecisi Danny Ward'un üzerine giderken Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella bu kez de Barış Alper Yılmaz'ın yerine Almanya maçında enfes bir gol atan Kenan Yıldız'ı sahaya sürdü..

Galler'de Leeds United'da forma giyen Ethan Ampadu'nun vuruşu kalecimiz Altay Bayındır'da kalırken beklemediğimiz bir anda golü bulduk..

Kenan Yıldız'ın Ben Davies tarafından ceza sahası içinde yere indirilmesine Sloven hakem Matej Jug "PENALTI" dedi, Yusuf Yazıcı topu ve kaleci Danny Ward'u ayrı köşelere gönderince skoru 1-1'e getirdik..

Golden sonra Yusuf Sarı'nın ceza sahası dışından vuruşu Galler üst kale direğini hafifçe sıyırıp auta giderken, Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella bu futbolcunun yerine Kaan Ayhan'ı sahaya sürdü..

Maçın kalan dakikalarında başka gol gelmeyince A Milli Futbol Takımımız Galler'le 1-1 berabere kalarak 17 puanla grubunu lider olarak tamamladı ve Ermenistan'ı 1-0'lık skorla dize getiren Hırvatistan'la birlikte Almanya'daki Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı..

Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella'nın ilk yarıdaki gereksiz kadro fantezisi yüzünden oyunun bazı bölümlerinde bocalayarak pozisyon bulmakta zorlansak da penaltı vuruşundan attığımız golle lider olarak gruptan çıktık...

Stefan Kuntz'un gönderilmesinin bedeli olan 1 milyon 250 bin Euro'ya Almanya'ya gittik...

Ancak Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic'in Osijek'teki maçta kalesini gereksiz yere boşaltarak Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz'dan yediği golü de pas geçmek olmaz...

Dominik Livakovic'in aynı golü bir de Kadıköy'de Galatasaray'dan yediğini düşünsenize...

Milli Takımımıza Almanya yolculuğunda başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar