Milli Savunma Bakanlığı'ndan İncirlik Üssü açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan İncirlik Üssü açıklaması!
Milli Savunma Bakanlığı, "İncirlik Üssü, TSK'ya ait Hava Kuvvetleri üslerimizden biridir, Türk üssüdür, üzerindeki tüm tesislerle birlikte mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti devletine aittir." dedi.

ABD Başkanı Biden, 24 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamada, "Amerikan halkı, 106 yıl önce bugün başlayan soykırımda hayatını kaybeden tüm Ermenileri onurlandırıyor" ifadelerini kullandı ve deyim yerindeyse yer yerinden oynadı. 

ABD Başkanı her ne kadar sözlerinin devamında "Tarihi onaylıyoruz. Bunu suçlamak için değil, asla tekrarlanmamasını sağlamak için yapıyoruz." açıklamasında bulunmuş olsa da 'sözde soykırımı'n resmi bir ağızdan tanınmış olması Türkiye'de büyük bir rahatsızlık yarattı.

Yapılan açıklamanın hemen ardından siyasi parti liderleri ve bürokratlar Biden'ı sert bir şekilde kınarken ortada bir soykırım olmadığını bir kez daha hatırlattı ve AKP yönetimi de ilerleyen dönemlerde, yapılan bu açıklamayla ilgili tepkilerini göstereceklerini söyledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Halkımızın çıkarları ve ulusal güvenliğimiz için her zaman yaptığımız gibi müttefiklerimizle diyalog ve iş birliğine devam edeceğiz. Ancak milletimizin tarihini ve Türk halkının itibarını lekelemeye yönelik teşebbüslere karşı koymaktan da hiçbir zaman geri durmayacağız." şeklinde bir açıklama yaparak Türkiye'nin tepkisini ortaya koymuş oldu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN İNCİRLİK ÜSSÜ AÇIKLAMASI

Yapılan kınamalar birbiri ardına gelirken sosyal medya kullanıcıları ve birçok siyasi parti lideri Amerikan askerlerinin faaliyet gösterdiği 'İncirlik Üssü'nün de kapatılması gibi seçeneklerin masaya yatırılması gerektiğini dillendirmeye başladı.

Tam da bu açıklamalar yüksek sesle dillendirilmeye başlamışken,  Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, İncirlik Üssü hakkında açıklamada bulundu. MSB, "İncirlik Üssü, TSK'ya ait Hava Kuvvetleri üslerimizden biridir, Türk üssüdür, üzerindeki tüm tesislerle birlikte mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti devletine aittir." dedi. 

6 maddelik açıklama şöyle:

-İncirlik Üssündeki belirli tesislerin kullanımı, Türkiye ile ABD arasında 29 Mart 1980 tarihinde imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasına göre yürütülmektedir. Bu anlaşma ”Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, İncirlik’teki Türk Silahlı Kuvvetleri tesislerinde müşterek savunma tedbirlerine katılması için Birleşik Devletler Hükümetine izin verir” hükmüne haizdir.

-İncirlik Üssü, TSK’na ait Hava Kuvvetleri Üslerimizden biridir, Türk Üssüdür, üzerindeki tüm tesislerle birlikte mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti Devletine aittir.
- Şanlı bayrağımız 24 saat gönderde çekilidir ve hiçbir zaman da inmemiştir.

- İncirlik’te bulunan 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı, hiyerarşik olarak Eskişehir’de konuşlu Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına, daha sonra da Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlıdır.

- Üs Komutanlığı görev ve vazifesini, Üs Komutanının emir ve komutasında icra etmektedir.

- 10’uncu Tanker Üs Komutanlığında ABD’nin dışında İspanya, Katar ve Polonya’ya ait unsurlar bulunmaktadır. Üs’ten Doğal Kararlılık Harekâtı da desteklenmektedir." (Anadolu Ajansı)

Ayrıntılar geliyor...

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar