Milli İstihbarat Akademisi öğrenci alımına başlıyor: İşte başvuru şartları...

Milli İstihbarat Akademisi öğrenci alımına başlıyor: İşte başvuru şartları...
Milli İstihbarat Akademisi öğrenci alımlarına başlıyor. Nisan ayında başvuru takvimi ve süreci başlayacak olan akademide eğitimler 2024 güz döneminde başlayacak. İşte başvuru detayları...

Millî İstihbarat Akademisi, 2024 yılı güz döneminde yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alma işlemine başlayacak.

AKADEMİDE NELER YAPILCAK?

Adaylar, Akademide açılacak istihbarat, güvenlik, bölge çalışmaları, siber güvenlik ve kriptoloji, uydu-uzay sistemleri, yapay zekâ ile veri analitiği ve diğer benzeri programlara başvurabilecek. Akademinin temel faaliyet alanlarından biri ise bilimsel araştırmalar yapmak olacak.

1239621-869784179.jpg

Millî İstihbarat Akademisi yürüttüğü eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetleri ile istihbarat ve güvenlik alanında bilimsel bilgi üreterek birikimi uluslararası literatüre aktarmayı ve bu süreçte Türkiye’de nitelikli ve dünya ile entegre bir istihbarat çalışmaları topluluğu oluşturmayı hedefliyor. Akademi aynı zamanda Türkiye’de istihbarat alanının bir bilim dalı olarak yerleştirilmesi ve geliştirilmesine katkı sunmayı da planlıyor.

Milli İstihbarat Akademisi; eğitim ve araştırma olmak üzere iki temel alanda faaliyet gösterecek. Eğitim faaliyetleri enstitüler bünyesindeki programlar vasıtasıyla yapılacak. Araştırma merkezleri ise bilimsel araştırma, çalıştay, sempozyum ve diğer akademik çalışmaların yürütüldüğü yapılar olarak faaliyetler yürütecek. Akademi bünyesinde sadece yüksek lisans ile doktora eğitimi verilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren ilgili lisans programlarından mezun olan ve akademi başvuru şartlarını karşılayan herkes Akademi’de lisansüstü eğitimi almak için başvurabilecek. Ayrıca enstitüler bünyesindeki programların kendine özgü ders müfredatları da içeriyor. Öğrenciler istihbarat kuramı ile tarihi, araştırma metodolojileri, istihbarat ve güvenlik çalışmalarında yöntem ve analiz gibi derslerin yanı sıra Batı felsefesi, İslam sanatı, sinema gibi vizyon derslerini de seçebilecek.
Adayların başvuru sürecinde ise ALES, dil puanı ve lisans derecesinin yanı sıra bir niyet mektubu yazması istenecek. Başvurusu kabul edilen adaylar yazılı ve sözlü bilimsel sınavlara alınacak. Eleştirel ve analitik düşünce yapısına sahip, Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, çevresine duyarlı ve gerçek dünya meselelerine çözüm önerileri üzerinde düşünen adayların başvurusu bekleniyor.

milli-istihbarat-teskilati-aa-2166512.jpg

BAŞVURU TAKVİMİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Başvuru takvimi ve süreci Nisan ayı içerisinde Akademi resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Akademide yüksek lisans ile doktora yapan öğrenciler, diğer üniversitelerde olduğu gibi akademik tez çalışmalarını tamamlayarak mezun olmaya hak sahibi olacak. Mezun öğrenciler özel sektör, akademi veya devlet kurumlarında çalışabilecek.

Akademi’nin ayrıca alınan diplomanın YÖK tanınırlığı da olacak. Bitirilen tezler YÖK ulusal tez merkezinde yayınlanacak. Araştırma merkezleri istihbarat, güvenlik, strateji, bölge çalışmaları, yapay zekâ, siber ve elektronik istihbarat gibi alanlarda bilimsel araştırma projeleri yürütecek. İlgili konularda çalıştaylar, sempozyumlar ve çeşitli bilimsel aktiviteler yapılacak ve araştırma ve diğer bilimsel faaliyet sonuçlarını raporlandırarak kamuoyu ile paylaşılacak. Yeni araştırma alanları da kapsama alanında olacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar