Artan maliyetler projeleri iptal ettirdi!

Artan maliyetler projeleri iptal ettirdi!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 3 bin anaokulu ve 40 bin anasınıfı yapma projesi yüksek maliyetlerden dolayı yapılamadı ayrıca açılan ihalelerden de sonuç alınamadı.

Milli Eğitim Bakanlığı''nın duyurusunu daha önceden yaptığı yıl sonuna kadar “3 bin anaokulu, 40 bin anasınıfı” hedefi yüksek enflasyon ve dövizdeki artıştan dolayı inşaat maliyetlerine takıldı. Bakanlık projeyi iptal etti. 

26 PROJE İPTAL EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı''nın 3 bin anaokulu yapacağı ve 7 bin ilkokulun da iyileştirme ve onarım çalışması yapmak için 3 milyar lira bütçe ayırdığı proje inşaat maliyetlerinden dolayı iptal etti. Eloktronik Kamu Alımlar Platformu''nda (EKAP) yayımlanan veriler doğrultusunda "10 bin okul" projesindeki ihaleden sadece ikisi sonuçlanırken; 26 proje ise iptal edildi. 

PROJENİN TAMAMLANMASI İÇİN 5 AY KALDI

EKAP verilerinde iptal edilen 26 ihalede gerekçe olarak dokuzunda "verilen tekliflerin ayrılan ödeneğin çok üzerinde olması" ve beşinin ise “istekli bulunmaması” gösterildi. 17 Ağustos''a kadar 10 bin okul yapımını kapsayan projenin üzerinden 6 ay geçerken bakanlığın önünde ise bu projeleri hayata geçirmek için sadece 5 ayı kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar