MEB, bağış ve kayıt paralarına inceleme başlattı

MEB, bağış ve kayıt paralarına inceleme başlattı
Milli Eğitim Bakanlığı yeni sezonda okul kayıtlarında zorunlu bağış ya da kayıt parası diye alınan ücretlerden dolayı 65 farklı okulda inceleme başlattı.

MEB, bağış ve kayıt paralarına inceleme başlattı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Haziran''da yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında okul yöneticileriyle bir araya geldi. 

KAYIT PARASI ALMAYIN ÇAĞRISI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Türkiye''deki okullarda eksikler olduğunu ve bunları gidermek için bütçeyi genel müdürlüklere aktarıp, velilerden kayıt parası alınmaması yönünde çağrı yaparken; süreci hassasiyetle takip ettiklerini, kayıt parası konusunda tolerans göstermeyeceklerini vurguladı. Bakan Özer ayrıca velilerden bu konuda şikayetler aldıklarını ve 65 okulda da inceleme başlattıklarını açıkladı. Sorumlular hakkında da "görevden alma, uyarı, kınama" gibi cezaların soruşturmanın tamamlanmasıyla verildiği aktarıldı.

OKULLAR KENDİ BÜTÇESİNİ BELİRLEYECEK

MEB bu sene ilk kez Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı liselerde olduğu gibi anaokul, ilkokul ve ortaokulda da doğrudan bütçe göndermeye başlamış ve böylece okul yöneticilerin bütçelerini kendilerinin planlamalarına imkan sağlamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar