Milli Eğitim Bakanı Tekin ile Azerbaycanlı mevkidaşı Amrullayev görüştü

“Bu dostluğun, bu kardeşliğin gelecek kuşaklara aktarılması için bizim üzerimize düşen her ne varsa onu yapmayı şimdiden taahhüt ediyorum.”

Görüşmede yaptığı konuşmaya Azerbaycan’da bulunmaktan mutluluk durduğunu belirten Bakan Tekin, “Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkiler, sadece iki devletin ilişkilerinden öteye geçiyor, birbirlerini kardeşçe seven, dostça yaklaşan toplumların ilişkisine benziyor. Bu ilişki, değerlendiren iki toplum arasındaki ilişkiye veya iki kardeşin arasındaki ilişkiye benziyor. Bizim görevimiz de bu ilişkileri gelecek kuşaklara aktarmak, aynı algı, aynı yaklaşım, aynı dostluk ve kardeşlik duygularıyla bu ilişkiyi sürdürmeye vesile olmak. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, eğitim alanında bu vazifeyi yerine getirmek bizim görevimizdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Milli Eğitim Bakanı olarak şunu taahhüt ediyorum: Bu dostluğun, bu kardeşliğin gelecek kuşaklara aktarılması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı, hem de Azerbaycan Cumhurbaşkanı bizimle aynı düşünce yapısında bulunuyorlar.” dedi.

“SERİ BİR ŞEKİLDE HAREKET ETMEMİZ LAZIM”

Tekin, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için Azerbaycan ve Türkiye Cumhurbaşkanları tarafından bütün bakanlara talimat verildiğini vurguladı. "Bu vesileyle, sayın Cumhurbaşkanlarımıza, Azerbaycan hükümetine ve halkına selamlarımı bir kez daha iletmek isterim. Bürokraside ve siyasette zamanın çok hızlı geçtiğini biliyoruz. Geçen zaman, yapmak istediğimiz şeylere karşı bir engel olabilir. Bu nedenle zamanı en iyi şekilde değerlendirmek ve hızlı hareket etmek benim temel ilkesel yaklaşımımdır. Sizden ricam, yapılması gerekenlerle ilgili hızlı davranmak, elimizden gelen her şeyi en kısa sürede gerçekleştirmektir. Çünkü her gecikme, hedeflerimize ulaşmamızı engelleyebilir ve bir kuşağın yetişmesini engelleyebilir. Bir kuşak kaybı, bu dostluğun devamı açısından bize büyük sorumluluklar yükler. Bu nedenle, bu konuda hızlı bir şekilde hareket etmek önemlidir." şeklinde konuştu.

“İşgalden kurtarılan bölgelerde eğitim alanında atacağınız her türlü adımda sizinle birlikte hareket etmekten memnuniyet duyacağız.”

Türkiye olarak, Karabağ'daki operasyonlar da dahil olmak üzere her zaman Azerbaycan ile birlikte hareket ettiklerini açık bir şekilde ifade ettiklerini belirten Tekin, "Bu vesileyle sizi de o operasyonlar dolayısıyla bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Hayırlı olsun. İnşallah bir daha ülkelerimizde bu tür olaylarla karşı karşıya kalmayız. İşgalden kurtardığımız bölgelerde atacağımız her türlü adımda ben şahsen Milli Eğitim Bakanı olarak eğitim konularında atacağınız her türlü adımda sizinle birlikte hareket etmekten mutlu olacağız. O konuda kendi coğrafyamızda ayırt etmeden yapabileceğimiz her türlü adımı sizinle beraber yürütmek isteriz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları