Migren ağrısına ne iyi gelir?

Migren ağrısına ne iyi gelir?
Migren, herhangi bir yaş ayrımı olmaksızın pek çok insanda görülebiliyor. Özellikle yoğun stres ve baskı altında olan kişilerde ortaya çıkan bu hastalık yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürmesiyle biliniyor. Peki büyük oranda kalıtsal olarak aktarılan ve genlerin bir mirası olan migren ağrısına ne iyi gelir?

Boyundan başlayarak şakaklara ve göz çevresine kadar uzanan büyük bir bölümünün zonklayarak ağrıması şeklinde ifade edilen, ileri düzeyde yaşandığında kusma ve görme bozukluklarına dahi sebep olur.

PEKİ MİGREN AĞRISINA NE İYİ GELİR?

*Bol Bol Su Tüketimi 

Migren ataklarının başladığını hissettiğiniz anda aralıklı olarak bol su tüketirseniz içtiğiniz su dolaşım sisteminizi düzenler ve beyne temiz kan pompalar. Bu da ağrınızı kısa sürede minimum seviyeye indirir.

 *Soğuk Kompres Uygulaması  

Buzlukta bekletmiş olduğunuz nemli bir havluyu ensenizden başlayarak başınızın en üst noktasına gelecek biçimde yerleştirin ve bir süre karanlık bir odada bu şekilde bekleyin. Ağrınızın azaldığını fark edeceksiniz. Migren aynı zamanda ışığa ve sese duyarlı bir rahatsızlıktır. Bu nedenle migren ağrılarınız şiddetlenmeye başladığı anda kendinizi ışık almayan bir ortama atabilirsiniz. 

*Lavanta Buharı

Kaynayan suyun içerisine damlattığınız birkaç damla lavanta yağıyla yapacağınız buhar banyosu ile migren ağrılarınız da buhar olup uçacak.

*Aloevera

 Aloevera bitkisi ile başınıza masaj yaparak ağrılarınızı tedavi edebilirsiniz.

*Muz

Muz suyu ya da muz lapası da migren ağrılarını gidermeye yardımcı olur. 
Ayrıca bir diğer alternatif olarak da muz kabuğunun içerisine sardığınız birkaç parça muz ile başınıza soğuk kompres yapabilirsiniz.

*Zencefil ve Zerdeçal 

Doğal bir ağrı kesici olma özelliği taşıyan zencefil, migrenle birlikte gelen kusma ve mide bulantısı gibi rahatsızlık veren durumları ortadan kaldırır.

*Veba Otu Kürü

Kel otu olarak da bilinen veba otu kürü; spazm sökmeye yardımcı olan petasin besini bakımından son derece zengindir. Bu özelliği ile toz şeklinde ya da bir bardak suyun içerisinde kaynatılarak günde iki kez alabilirsiniz.

*Chia Tohumu

Chia tohumu, migren ağrıları hissedildiğinde kaynar suyun içerisine atılarak içilebileceği gibi direkt olarak da yenilebilir.

*Etkili Bir Masaj 

 Eğer migren ağrılarınız şiddetlendiyse fesleğen yağı ile şakaklarınıza masaj yapabilirsiniz. 

*Kaliteli Bir Uyku 

Migren atağınız başladığında da kendinizi ışık almayan sessiz bir ortamda uyumaya zorlayın. 

*Stres Yönetimi

*Düzenli Nefes Egzersizleri

*Dik Durmak

 Dik durmaya özen göstermelisiniz. Bu sayede kaslarınızın arasında oluşabilecek gerginliği azaltarak baş ağrılarınızı önleyebilirsiniz. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar