Türk ibaresi kaldırılsın teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu

Türk ibaresi kaldırılsın teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu
MHP Gaziantep Millet Vekili Ali Muhittin Taşdoğan, Türk Tabipler Birliği'nden "Türk" ibaresinin kaldırılması için kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

MHP'DEN TÜRK İBARESİ KALDIRILSIN TEKLİFİ!

MHP Gaziantep Milletvekili Taşdoğan, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği kanununda değişikliği için kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Kanun teklifinde Türk Tabipleri Birliği ibaresinin ''Tabipler Birliği'' olarak değiştirilmesi talep edildi.

BAHÇELİ: KAPATILSIN

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Irak''ın kuzeyinde terör örgütü PKK''ye yönelik yürütülen askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Fincancı, görüntüleri incelediğini belirterek, "Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik-zehirli kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz" demişti. Fincancı''nın bu değerlendirmesi kamuoyunda tepkilere yol açmış, TTB''nin kapatılması yolunda sürekli görüş bildiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de şunları söylemişti:

"Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılması, başkanının da bedel ödemesi haktır, hukuktur, devlet ve millet onurunun ertelenemez sorumluluğudur. Bunlara diyoruz ki, haram olsun, şart olsun, yaptıklarınız boğazınıza koca bir dert olsun"

FİNCANCI TUTUKLANDI

Şebnem Korur Fincancı''nın kimyasal silah kullanılmış olabileceği ne ilişkin sözleri üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

İstanbul''daki evinde gözaltına alınan Fincancı, Ankara''ya getirilmiş ve "Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar