MHP emekli maaşı meselesinde ısrarcı: İktidara tekliflerini açıkladılar

MHP emekli maaşı meselesinde ısrarcı: İktidara tekliflerini açıkladılar
Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik artışın yetersiz bulunmasının ardından dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklama ile iktidara 'seyyanen zam' çağrısında bulunmuştu. Bahçeli'nin ardından MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da emekli maaşlarını yeniden gündeme getirdi.

Emekli maaşlarına yapılacak zammın yüzde 25 olarak açıklanması ve en düşük emekli maaşının yükseltilmemesi nedeniyle birçok emeklinin fiilen hiçbir artış yaşayamayacağı büyük tepkilere neden olurken, emeklilerin çağrısına yanıt Milliyetçi Hareket Partisi'nden geldi.

MHP'DENİ "SEYYANEN ZAM" ÇAĞRISI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün yaptığı grup toplantısı konuşmasında en düşük memur maaşlarına yapılan seyyanen zamma işaret ederek, benzer bir artışın emekliler için de şart olduğunu vurguladı.

Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Meclis'te görüşülmesi beklenen emekli maaş artışını da içeren torba kanun görüşmelere ertelenmişti. Bahçeli'nin çağrısının yankısı devam ederken MHP'den bir açıklama daha geldi.

"AYLIKLARDAKİ ZAM MİKTARI YETERSİZDİR"

Bugün 14’te başlayan TBMM Genel Kurul’unda konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Toplumda gördüğümüz kadarıyla aylıklardaki zam miktarı yetersiz bulunmuştur, bu hakikattir. Sayın genel başkanımız da bu konuda beklentisini ve talebini yineledi. MHP Grubu olarak bu beklenti ve talebin arkasındayız” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar