MGK bugün Beştepe'de toplanıyor

MGK bugün Beştepe'de toplanıyor
İki aylık aranın ardından Milli Güvenlik Kurulu toplanacak. Toplantı Beştepe'de yapılacak.

Milli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin iç ve dış güvenliğini sağlamak üzere belirlediği stratejileri ele almak üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de bir araya gelecek.

TRT Haber'in haberin göre iki aylık aranın ardından yapılan bu toplantının odak noktası, Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları olacak.

Toplantıda öncelikli olarak, Türkiye'nin Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini tamamlama hedefi masaya yatırılacak. Bu çerçevede, Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarının yok edilmesi için devam eden operasyonların genişletilmesi üzerinde durulacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın zamanda gerçekleştireceği Bağdat ziyaretinin hazırlıkları da değerlendirilecek.

MGK toplantısında ayrıca, Avrupa'da yaşayan Türklere ve Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerine yönelik PKK yandaşlarının saldırıları ele alınacak. Bugüne kadar atılan adımların yanı sıra, alınacak ilave tedbirler de değerlendirilecek.

Washington yönetimiyle ilişkiler de kurulun gündem maddelerinden birini oluşturacak. Amerika Birleşik Devletleri ile F-16 tedariki sürecinin son durumu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mayıs ayındaki Washington ziyareti tartışılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar