MFÖ'den Özkan'sız ilk konser

MFÖ'den Özkan'sız ilk konser
MFÖ grubu, 8 Temmuz 2023 tarihinde vefat eden Özkan Uğur'un aralarında olmadığı ilk konserini gerçekleştirdi.

Özkan Uğur'un kaybının ardından konserlere ara veren Mazhar Alanson ve Fuat Güner, sahneye geri döndü. Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen konserde, Mazhar Alanson ve Fuat Güner, seyircilerin karşısına çıktı.

Konser sırasında barkovizyonda Özkan Uğur'un fotoğrafı görüntülendiğinde duygusal anlar yaşandı. Mazhar Alanson ve Fuat Güner'in duygulanmasıyla birlikte seyirciler, Özkan Uğur'u ayakta alkışladılar.

MFÖ'nün üyesi olan müzisyen Özkan Uğur, 69 yaşında hayatını kaybetmişti.

uu.jpg

ÖZKAN UĞUR KİMDİR?

17 Ekim 1953 tarihinde İstanbul'da dünyaya gözlerini açan Özkan Uğur, Osman Hurşit Uğur ve Nahide Uğur'un oğlu. Ailenin beş çocuğundan biri olan Uğur'un kardeşleri arasında Fuat Uğur, Tarık Uğur, Atilla Uğur ve Tuncay Uğur bulunuyor. Babası, Şehir Hatları'nda çarkçıbaşı olarak çalışıyor. Müzikle ilk teması Reşat Nuri Güntekin İlkokulu'nda, mandolin çalarak başlamış. Fenerbahçe Lisesi'nde okurken müziğe olan ilgisi daha da artmışve "Atomikler" adında amatör bir grup kurarak popüler şarkıları yorumlamaya başlamış.

Müzik kariyerine adım atan Özkan Uğur, 1970 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası'nda birçok ünlü isimle birlikte çalmaya başladı. Ardından 1971 yılında Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile tanışmasıyla Kaygısızlar adlı ilk grubunu kurdu. Kaygısızlar'dan sonra Barış Manço'nun davetiyle Kurtalan Ekspres'e katılan Uğur, burada önemli bir yer edindi ve Ankara'daki ilk konserlerini verdiler. Daha sonra Ter grubunu kurdu ve Erkin Koray'la birlikte çalıştı. Ardından tekrar Kurtalan Ekspres'e dönen Uğur, grupla birçok plak kaydetti ve önemli konserlere imza attı.

Özkan Uğur, müzik kariyeri boyunca farklı gruplarla çalışarak Türk rock müziğine önemli katkılarda bulundu. Dönemin önemli isimleriyle birlikte şarkılar yazdı, plaklar kaydetti ve sahne aldı. Özellikle Kurtalan Ekspres ve Grup Karma gibi gruplarda yer alması, müzik kariyerindeki çeşitliliğini ve başarısını gösteriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar