Hava durumuna dikkat! Meteoroloji İstanbul dahil birçok il için alarm verdi

Hava durumuna dikkat! Meteoroloji İstanbul dahil birçok il için alarm verdi
Meteoroloji 31 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Raporda İstanbul dahil birçok şehir için yağmur alarmı verildi. AFAD ise kuvvetli yağış dolayısıyla önlem alınması için valiliklere uyarı mesajı iletti.

İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Edirne gibi illerde sağanak yağış, su baskını, dolu, kısa süreli fırtına, ani sel, ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklar yaşanabilir. AFAD’ın yaptığı bu yazılı açıklamanın ardından hazırlıklı olunması için uyarı mesajı gönderildi. Mesajda; ilgili birimlerin uyarılması, iletişim kanallarının açık tutulması, ihtiyaç duyulabilecek araç, iş makinesi ve personel planlamasının hazır bulundurulması istendi. Teyakkuza geçilerek gerekli tedbirlerin alınması, müdahale planlamasının yapılması, müdahale birimlerinin hazır halde bekletilmesi gerektiği hatırlatıldı.

METEOROLOJİ''DEN UYARI: GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu ve Tekirdağ çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Çanakkale’nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar