Meteoroloji uyardı: Göz gözü görmeyecek

Meteoroloji uyardı: Göz gözü görmeyecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok ili toz taşınımı ve fırtına konusunda uyardı. Bu hafta sonu etkisini göstermesi beklenen toz taşınımı nedeniyle astım, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıkları olanlar ve kronik hastalığı bulunanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması tavsiye ediliyor. Öte yandan meteoroloji, vatandaşları; meydana gelebilecek gaz zehirlenmelerine karşı da uyarıyor. Toz taşınımı meydana gelecek iller tek tek açıklandı! İşte o iller...

METEOROLOJİ UYARDI: GÖZ GÖZÜ GÖRMEYECEK

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi 17 Nisan Pazar günü gerçekleşmesi beklenen toz aşımına karşı Aydınlıları uyardı.
 
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi''nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre 17 Nisan 2022 Pazar günü Ege Bölgesi''nde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir. Toz taşınımının neden olabileceği görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.
 
Meteoroloji 3.Bölge Müdürlüğü tarafından, Eskişehir''in de içerisinde bulunduğu bölge için toz taşınımı ve fırtına uyarısı yapıldı.
 
Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi''nden alınan bilgilere göre, Pazar günü bölge genelinde Afrika üzerinden toz taşınımı beklendiği belirtildi. Pazartesi günü ise Eskişehir ve Kütahya il genelinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek rüzgarla birlikte yer yer toz savrulması beklendiği de kaydedildi.
 
Vatandaşlar; toz taşınımı sebebiyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıldı.
 
Meteoroloji, Denizli’ye Afrika üzerinden toz taşınımı ve şiddetli fırtına uyarısında bulundu.
 
Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü; Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak’ı Afrika üzerinden toz taşınımı beklenildiği için olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 17 Nisan 2022 Pazar günü bölgemizde (Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli) Afrika üzerinden toz taşınımı beklenmektedir. 18 Nisan 2022 Pazartesi günü güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek rüzgarla birlikte yer yer toz savrulması da beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi. Toz taşımının 17 Nisan 2022 tarihinde saat 06.00''da başlayacağı ve 18 Nisan 2022 tarihinde ise saat 23.59’da son bulacağı belirtildi.
 
SARI KODLU UYARI YAPILDI
 
Toz taşınımı uyarısı ardından Denizli için şiddetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada, "Güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-75 km) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" sözlerine yer verildi.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü''nden yapılan açıklamada Kayseri''de Afrika üzerinden toz taşınımı beklendiği bildirilerek vatandaşlar; ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, görüş mesafesinde düşme, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmelere karşı uyarıldı.
 
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü''nden yapılan açıklamada; "İl genelinde Pazar günü Afrika üzerinden toz taşınımı beklenmektedir. Pazartesi günü rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceği beklendiğinden oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır" denildi.
 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar