Meteoroloji tarih verdi: İstanbul'a lapa lapa kar yağacak!

Meteoroloji tarih verdi: İstanbul'a lapa lapa kar yağacak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nin yayınladığı raporda İstanbul ve birçok kent için kar yağışı uyarısı yapıldı. İşte İstanbul'un beyazlar altında kalacağı o tarih.

Ocak ayının yarısını tamamlamışken İstanbullular henüz kar tanesi bile göremedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nün yayınladığı "Hava Tahmin Raporu" birçok şehir için kar uyarısı içerirken, en çarpıcı uyarı ise İstanbul için yapıldı. 

ANORMAL SICAKLIKLAR YAŞANIYOR

Türkiye''de birçok şehir bu yıl için kar yağışını henüz göremedi. Türkiye''de birçok şehir mevsim normallerinin oldukça üstünde sıcaklıklar ile karşı karşıya. Meteoroloji''nin tahminlerine göre hava sıcaklıkları bu hafta daha da artış yaşayacak. İstanbul''da 18 dereceye ulaşması beklenen sıcaklıklar Marmara''nın doğusunda 20 dereceyi aşacak. Artan sıcaklıkların ardından ise Ocak ayının son haftasında bir kar yağışı öngörülüyor. 24 Ocak sonrasında İstanbul''da etkili olması beklenen kar yağışı özellikle Anadolu Yakası''nı etkisi altına alacak.

AYIN SON HAFTASINDA SOĞUK GELİYOR

Küresel tahmin sistemlerinin verilerine göre, Türkiye ayın son haftasında yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek, birçok şehirde senenin ilk kar yağışı görülecek. Özellikle İstanbul''da hava sıcaklıkları bu hafta itibariyle İlkbahar mevsimini aratmayacak. 20 dereceye çıkması beklenen sıcaklıkların ardından keskin bir düşüş yaşanması ve İstanbul''un kara teslim olması bekleniyor.

ŞUBAT, MART, NİSAN ÇOK YAĞIŞLI OLACAK

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten''den de kar yağışı hakkında dikkat çeken değerlendirmeler geldi. Ökten, geçtiğimiz yılın Şubat, Mart ve Nisan aylarındaki hava durumlarına dikkat çekerek bu senenin de nasıl geçeceğine dair açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ökten, "2021 kışı da böyleydi. Sonra yüzümüz çok güldü. Şubat, Mart ve Nisan İstanbul''da bol yağışlı geçti. Bu senenin potansiyeli 2021''den daha iyi görünüyor. Stratosfer de çok iyi gidiyor. Az daha sabır..." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Mart ayında, özellikle 10 Mart''ın ardından başlayan şiddetli kar yağışı İstanbul''da hayatı felç etmiş, birçok uçak seferi iptal edilmişti. Etkili yağış neredeyse 10 gün boyunca sürmüş ve İstanbul yıllar görmediği bir kar yağışı ile karşı karşıya kalmıştı. Uzmanlar, bu yıl geçen yıldan daha çok kar yağmasını beklediklerini açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar