Meteoroloji’den yağış uyarısı!

Meteoroloji’den yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayımlanan 5 günlük güncel hava tahmin raporuna göre, bu hafta sonundan itibaren sağanak yağışların yurt genelinde etkili olması bekleniyor. Güncel rapora göre, sıcaklıklar da düşmeye devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı. Güncel rapora göre, önümüzdeki hafta sonundan itibaren yurdun birçok bölgesinde "sağanak yağış" ve "gök gürültülü sağanak yağış" bekleniyor.  

Meteoroloji''nin 12 Ekim Çarşamba-16 Ekim Pazar günlerini kapsayan raporuna göre, 14 Ekim Cuma gününden itibaren, İç Anadolu Bölgesinin bazı yerleri hariç yurdun genelinde kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor. 

Sağanak yağışların hafta sonundan itibaren, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu illeri başta olmak üzere yurt genelinde etkili olması bekleniyor. Sağanak yağışların, Kıyı Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinde gök gürültülü şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Güncel rapora göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 15 Ekim Cumartesi ve 16 Ekim Pazar günü de etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. 

5 günlük hava tahmin raporunu yayımlanan Meteoroloji, vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzluklara, sel ve su taşkınlarına karşı tedbirli olunması konusunda uyardı. 


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan 11 Ekim Salı hava durumu değerlendirmelerinde ise; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege''de kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra eseceği bekleniyor.

BAZI İLLERDE GÜNÜN EN SICAKLIKLARI ŞÖYLE:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 20
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 22
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 26

Adana: Az bulutlu 32
Antalya: Az bulutlu 29
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 17
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 27

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar