Meteoroloji açıkladı: Güneş hafta sonu yüzünü gösterecek

Meteoroloji açıkladı:  Güneş hafta sonu yüzünü  gösterecek
Meteoroloji açıkladığı yeni hava tahmin raporuna göre hafta sonu sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu tahminlerini yayımladı. Güncel rapora göre, hafta sonunda Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak ve güneşli bir hava hakim olacak. Ancak, Karadeniz Bölgesi'nde çığ riskine dikkat çekildi.

Güney ve batı kesimler parçalı bulutlu olacakken, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir'in batı ilçeleri ve Denizli çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Hakkari çevresinde ise karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar yağışı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.
Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine karşı uyarı yapıldı. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı bekleniyor.


Hafta sonu hava durumu tahminleri bölgelere göre şu şekilde:

MARMARA BÖLGESİ:

Parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerin yer yer çok bulutlu. Balıkesir'in batı ilçelerinde sağanak yağış bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve sis görülebilir.

• Edirne: 10°C, 21°C
• İstanbul: 9°C, 16°C
• Kırklareli: 10°C, 19°C
• Kocaeli: 9°C, 21°C

EGE BÖLGESİ:

Parçalı bulutlu, iç kesimlerin yer yer çok bulutlu. Denizli çevrelerinde hafif sağanak yağış bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis görülebilir.
• Afyonkarahisar: 3°C, 15°C
• Denizli: 7°C, 19°C
• İzmir: 10°C, 21°C
• Manisa: 8°C, 19°C

AKDENİZ BÖLGESİ:

Parçalı ve az bulutlu, batının yer yer çok bulutlu. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde hafif sağanak yağış bekleniyor. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve sis görülebilir.
• Adana: 10°C, 23°C
• Antalya: 11°C, 19°C
• Hatay: 9°C, 18°C
• Mersin: 12°C, 22°C

İç Anadolu'da parçalı ve az bulutlu bir hava beklentisi hakim. Ankara'da sıcaklık değerlerinin 3°C ile 15°C arasında seyredeceği tahmin edilirken, Eskişehir'de ise 1°C ile 15°C arasında değişeceği öngörülüyor.

Batı Karadeniz'de parçalı ve az bulutlu bir hava beklentisi hakim. Bolu'da sıcaklık değerlerinin 2°C ile 17°C arasında seyredeceği tahmin edilirken, Düzce'de ise 5°C ile 21°C arasında değişeceği öngörülüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sisin etkili olabileceği belirtiliyor. Doğu Karadeniz'in kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

Doğu Anadolu'da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının yaşanabileceği uyarısı yapılıyor.

Güneydoğu Anadolu'da ise parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor. Sıcaklık değerlerinin Diyarbakır'da 1°C ile 15°C, Gaziantep'te 5°C ile 15°C, Siirt'te 2°C ile 15°C ve Şanlıurfa'da 7°C ile 18°C arasında değişeceği tahmin ediliyor.

Vatandaşların mevcut hava durumunu dikkate alarak gerekli önlemleri alması tavsiye ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar