Meta'dan Instagram ve Facebook için kısıtlama kararı: Artık çok daha zor olacak

Meta'dan Instagram ve Facebook için kısıtlama kararı: Artık çok daha zor olacak
Meta, Facebook ve Instagram uygulaması için gençlere yönelik kısıtlama kararı aldığını duyurdu.

Meta, gençlere daha güvenli ve yaşlarına uygun bir dijital deneyim sunmak amacıyla yeni koruma önlemleri getiriyor. Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi olan şirket, uygulamalarda daha fazla içerik türünü gizleyerek gençlerin güvenliğini artırmayı hedefliyor.

facebook.jpg

Meta'dan yapılan açıklamada, gençlerin güvenli ve yaşlarına uygun deneyimler yaşamalarını sağlamak amacıyla 30'dan fazla araç ve kaynak geliştirildiği belirtildi. Özellikle Instagram ve Facebook'ta gençlerin karşılaştığı içerik türlerine yönelik ek korumalar getirildiği ifade edildi.

Bu değişikliklerin gençlere önceki aylarda sunulmaya başlandığı ve gelecek aylarda tamamen Instagram ve Facebook platformlarında geçerli olacağı belirtildi.

instagram.jpg

Ayrıca, içerik önerisi kontrollerinin güncellenerek gençlerin potansiyel olarak hassas içerik veya hesaplarla karşılaşmasını zorlaştıracağı vurgulandı.

"Kendine zarar verme" veya "yeme bozuklukları" gibi içeriklere yönelik olarak ilgili uzman kuruluşların kaynaklarına kullanıcıların yönlendirilmeye devam edileceği bildirildi.

Bu önlemlerle birlikte, içerik önerisi ayarları da gençler için otomatik olarak daha kısıtlayıcı bir şekilde güncellendi. Bu değişikliklerin önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara açılması planlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar