Meta şirketine 725 milyon dolarlık ceza!

Meta şirketine 725 milyon dolarlık ceza!
Facebook’un kurucu şirketi olan Meta’ya, veri bilgilerini satma suçlamasıyla yüklü miktarda para cezası kesildi.

2018 yılında toplam 87 milyon kullanıcının Facebook verilerini, Cambridge Analytica isimli danışmanlık firmasına satmasıyla suçlanmıştı. Meta, Cambridge Analytica skandalı sebebiyle 725 milyon dolar ceza ödemek zorunda kalacak.

2018 yılından beri süren dava, teknoloji tarihinin en büyük veri sızıntıları arasında yer almasıyla nihai sonuca ulaşıldı. Yapılan açıklamalarda, o yıldan beri süregelen toplu davanın mahkemede yapılan anlaşma sonrası sona ereceği belirtildi. Meta, anlaşma uyarınca 725 milyon dolar ceza ödeyecek. Böylece dava kapanmış olacak.

Yapılan suçlamaları hala reddetmeye devam ediyorlar. Meta Sözcüsü Dina Luce yaptığı açıklamada "Topluluğumuzun ve hisse sahiplerinin çıkarına en uygun olduğu için bir anlaşmaya vardık" ifadelerini kullandı.

Yaşanan skandal olayın ardından 2018 yılında feshedilen Cambride Analytica isimli danışmanlık şirketinin, Facebook tarafından aldığı bu verileri Donald Trump’ın başkanlık kampanyasında kullandığı ve bu sayede Trump’ın başkanlık seçimini kazanmasında büyük bir etkisinin olduğu da söyleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar