Mersinli köy halkı taş ocağına direniyor: Her türlü zarara hayır diyeceğiz!

Mersinli köy halkı taş ocağına direniyor: Her türlü zarara hayır diyeceğiz!
Mersin'de uluslararası liman alanının genişletilmesi projesinde kullanılacak taşları çıkarmak için Turunçlu köyünde taş ocağı açılmak isteniyor. Köylüler ise duruma tepkili. Köy halkının eylemine destek veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise "Çevreye verilen her türlü zarara ‘Hayır’ diyeceğiz” diye konuştu.

MERSİN KÖY HALKI TAŞ OCAĞINA DİRENİYOR

Mersin’de uluslararası liman alanının genişletilmesi projesinde dolgu malzemesi olarak kullanılacak taş ihtiyacını karşılamak amacıyla Turunçlu köyünde açılmak istenen taş ocağına yöre halkı karşı çıkıyor.

Cumhuriyet''ten Abidin Yağmur''un haberine göre, taşocağı açılmasını istemeyen yöre halkı ve çevreciler, köyde düzenlenecek ÇED bilgilendirme toplantısının yapılmasını, köy meydanını kapatarak izin vermedi. Köylülerin yörede taşocağı istemediği tutanak altına alınarak muhtar tarafından imzalandı. ÇED heyetinin köyden ayrılmasının ardından köylüler ve çevreciler davul zurna eşliğinde halay çekti. 

Köylülerin eylemine destek veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, taş ocağının su kaynakları sınırlarına isabet ettiğini belirterek, “Burada patlatılacak dinamitler, o su gözlerinin kapanması demek. Burada taş ocağı yapmak demek buranın tarımına, doğasına ve yeşiline zarar vermektir. Onun için çevreye verilen her türlü zarara ‘Hayır’ diyeceğiz” diye konuştu.

"ŞİRKETİMİZİN HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR"

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. ise, söz konusu haberle ilgisi olmadığını belirterek, "Şirketimizin habere söz konusu olan taş ocağı işletmecisi firma ile hiçbir ilgisi ve anlaşması bulunmamaktadır. Projemizle ilgili yeni bir taş ocağının açılması söz konusu olmadığı gibi, halihazırda faaliyet gösteren tesisler proje ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. " açıklamasında bulundu.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar