Faiz kararının ardından İslam Memiş'ten uyarı: Altın ve dolar yatırımcısına tavsiyem...

Faiz kararının ardından İslam Memiş'ten uyarı: Altın ve dolar yatırımcısına tavsiyem...
Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK)  piyasaların beklentisinin aksine faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e düşürdü.  Fiaz kararının ardından Bu gelişmenin ardından döviz ve emtia fiyatlarında yükseliş yaşandı. Bu son gelişmeleri altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

FAİZ KARARININ ARDINDAN İSLAM MEMİŞ'TEN FLAŞ UYARI

Paranfil Youtube kanalına konuşan İslam Memiş, Merkez Bankası''nın faizi 100 baz puan indirme kararının ardından gram altınla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

İslam Memiş şu açıklamada bulundu:

"Geçen hafta 1850 dolar seviyesine kadar yükselen ons altın 1759 dolar seviyesine kadar geri çekildi. 1772 dolar seviyelerinde benim nazarımda halen düşük kalıyor. İçeride gram altın TL fiyatında da bir düşüş öngörüm vardı. Ekranlarda 1011 lira seviyesini görsek de içeride gram altın 1020 lira seviyesine kadar geri çekildiğini gördük, hatta bu seviyenin altını da sarktı ama yine makas aralığından dolayı 1020 liraya 1025 liraya satışlar yapıldı. Şu an faiz kararının ardından 1039 lira serbest piyasada gram altın.

Haber akışı yeni olduğu için bu agresif yükselişi görüyoruz ama 1040 lira alış seviyesi değil. Yatırımcısına sabah şöyle bir tavsiyede bulundum. En azından risk azaltmak için 1020 seviyesinden yüzde 50 alım yapılabilir, kalan yüzde 50''yi beklersiniz demiştim. Ekranlara yanılmayın, gerçek fiyatlara bakıldığında biraz daha ucuz maliyetli bir fiyat arayışında bulunmak gerekiyor. Merkez Bankası 100 baz puanlık bir faiz indirimi yaptı. Dolar 18 lira seviyesini geçip kur atağı gerçekleştirdi. Sakin olmak lazım. 1 eylül itibariyle 1000 lira seviyesinin altında gram altın almanın imkansız olacağını düşünüyorum. Tekrar eylül ekimde 1200 lira seviyesi, yıl sonuna kadar da 1450 lira seviyelerini bekliyor olacağım. Şu anda hem ons bazında hem gram bazında altının oldukça düşük kaldığını söyleyebilirim. Makas aralığına dikkat."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar