Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizleri kararı

Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizleri kararı
Merkez Bankası, politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42.50'ye yükseltti ancak kredi kartı faizleri ve kart komisyon oranlarında herhangi bir artış olmayacağını duyurdu.

Bu ay içinde kredi kartı faizlerine dokunulmazken, kredi kartı azami akdi faiz oranı yüzde 3.66, gecikme faiz oranı yüzde 3.96 olarak kaldı. Nakit çekim veya KMH faiz oranı yüzde 4.42, gecikme faiz oranı ise yüzde 4.72 düzeyinde sabit kaldı.

Yıllık bazda değerlendirildiğinde, kredi kartı faiz oranının yıllık bileşikte yüzde 53.93'e ulaştığı görülüyor. Kredi kartı gecikme faizi oranı yüzde 59.36, KMH faizi yüzde 68.03, KMH gecikme faiz oranı ise yüzde 73.92 seviyesinde olduğu ve bu değerlerde bir değişiklik olmadığı görülüyor.

Kredi kartı hesap özetinde belirtilen son ödeme tarihine kadar asgari ödemenin altında bir ödeme yapılırsa, asgari ödenmeyen kısma son ödeme tarihinden itibaren faiz uygulanıyor. Buna ek olarak yüzde 15 KKDF ve yüzde 5 BSMV gibi ek ücretler de ekleniyor.

Uzmanlar, Merkez Bankası'nın geçtiğimiz haftaki adımının özellikle borçların ödenmemesi riskine karşı bir önlem olduğunu belirtmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar